08 • 05 • 2020

Limbažu mežā lācis slēpjas kokā

 lacis copy

Sastopot meža zvērus, būtiski tiem netuvoties. Šopavasar AS “Latvijas valsts meži” (LVM) darbinieki bieži stāsta par lāčiem, kurus izdevies sastapt vai novērot, veicot ikdienas darba pienākumus. Netālu no Ķirbižiem, meža infrastruktūras speciālists, apsekojot objektus Limbažu meža iecirknī, sastapa lāci.

Sastapšanās ir bijusi visai interesanta, jo lācis, izdzirdot nākam cilvēku, ir uzrāpies kokā.

“Dodoties uz objektu, vispirms izdzirdēju troksni. Sastingu. Tad tik redzēju, kā melna bumba uzšaujas kokā. Man bija prieks ko tādu redzēt paša acīm, tas bija kā 200 metru attālumā sniegts meža sveiciens manā vārdadienā,” par piedzīvoto stāsta Vidzemes reģiona meža infrastruktūras speciālists Edgars Krūmiņš.

Kādu brīdi uzkavējies kokā un apzinājis situāciju, lācis sāka rāpies lejā, savukārt Edgars klusām un uzmanīgi devies prom, izvēlotis objekta apsekošanu veikt citā maršrutā.

Ķirbižu mežā jau marta izskaņā LVM mežkopības meistars ziņoja par manītu lāča mazuli.

Ejot dabā, allaž jāatceras, ka ikviens savvaļas iemītnieks ir dabai nozīmīgs. Zvērus un putnus nevajag aiztikt vai citādi traucēt. Lielo dzīvnieku uzbrukumi cilvēkiem Latvijā notiek ļoti reti. Vairumā gadījumu dzīvnieki cenšas izvairīties no cilvēkiem.

Lasīt vairāk: