28 • 02 • 2020

Atkritumu izmešana mežā ir nelikumīga

atkritumi meza

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) darbinieki, veicot meža apsaimniekošanas darbus, arvien biežāk mežā atrod atkritumu kaudzes. Mežā tiek izmesta gan nolietota sadzīves tehnika, gan mājsaimniecības lietas, gan būvniecības atkritumi. Arī Madonas un Lubānas novadu mežos konstatēti šādi gadījumi.

2019. gada septembrī Lubānas novada Indrānu pagasta mežā tika atrasti atkritumi. Par notikušo LVM informēja Valsts policiju, kas noskaidroja vainīgo. Persona tika saukta pie administratīvās atbildības, tai piemērots naudas sods, kā arī ar atkritumu izvešanu un nodošanu saistīto izdevumu atmaksa LVM. Līdzīgs gadījums fiksēts arī šī gada februārī Madonas novada Lazdonas pagastā. Arī šoreiz Valsts policijai izdevās operatīvi noskaidrot vainīgo personu.

Abos minētajos gadījumos atkritumu izmešana mežā vainīgajiem izmaksāja 3-4 reizes dārgāk, nekā to nodošana atkritumu apsaimniekotājam.

LVM vērš iedzīvotāju uzmanību un atgādina, ka atkritumu izmešana mežā ir nelikumīga un sodāma rīcība. Vainīgā persona par šādu darbību tiek saukta pie administratīvās atbildības, kā arī tai jāatlīdzina ar atkritumu savākšanu radītie zaudējumi.