11 • 03 • 2020

Aicinām gan lielus, gan mazus uz “Latvijas Meža dienām” Tērvetē

fotomanlv lv meza dienas pirma diena 280

Baltijas valstīs lielākajā meža izziņas pasākumā “Latvijas Meža dienas”, kas šogad norisināsies 22. un 23. maijā Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē, ikvienam būs iespēja interesantā un atraktīvā veidā darboties vairāk nekā 80 meža izziņas pieturās, kā arī baudīt plašu kultūras un izklaides programmu.

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē – Kurbada zemē no plkst. 10 līdz 17 būs iespēja vērot dažādus meža tehnikas paraugdemonstrējumus, kā arī piedalīties meža un kokrūpniecības nozares pārstāvju piedāvātajās izglītojošās aktivitātēs, piemēram, iegulties čiekuru vannā, iekāpt kokvedējā vai ar virtuālās realitātes brillēm iejusties mežsaimnieka lomā, kā arī dzēst “meža ugunsgrēku” ar īstu ugunsdzēsēju mašīnu un daudz ko citu. Vairāk nekā 1,5 kilometru garā pasākuma maršrutā būs iespēja satikt tīru mežu aizstāvi Cūkmenu, rūķus un meža ekspertus.  

Skolas aicinām pieteikties “Latvijas Meža dienām” līdz 15. maijam, aizpildot anketu LVM mājaslapā www.latvijasmezadienas.lv. Lai aizvadītā diena iedvesmotu jauniem atklājumiem brīvā dabā, skolēnu grupas saņems LVM sarūpētu dāvanu – bezmaksas ieejas karti LVM dabas parka Tērvetē apmeklējumam 2020. gadā.

meza dienas 2020 a5 drukai 2 paraugs3

22. maijā, kad parku piepildīs galvenokārt skolēni, notiks LVM Meža olimpiādes fināls, alternatīvās mūzikas grupas “Sub scriptum” koncerts, kā arī unikāla satikšanās ar “Latvijas Meža dienu” draugiem – Ievu un Emīlu no “Mēs ar brāli kolosāli”, “Youtube.com” zvaigzni Edgaru Fresh un Kašeru.

Savukārt 23. maijā parkā īpaši gaidītas ģimenes. Būs iespēja vērot Latvijas Staltbriežu piebaurotāju kluba demonstrējumus, baudīt grupu “Triānas Parks” un “Pirmais Kurss” muzikālos priekšnesumus.  Aktīvākie apmeklētāji aicināti piedalīties taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” Susuru skrējiena atklāšanā, velo sacensībās un būt pirmajiem drosminiekiem, kas izbauda piedzīvojumus kokos jaunajā “Tērvetes Tarzāns” un Tīklu parkā.

“Pasākums jau trešo gadu aicina interesentus iepazīt meža apsaimniekošanas ciklu, gūstot atbildes uz neskaidriem jautājumiem par mežu, kā arī apvieno domubiedrus, veidojot sabiedrības izpratni par ilgtspējīgu mežsaimniecību. Sabiedrības interese par meža aktivitātēm ir augusi, par ko liecina apmeklētāju un dalībnieku skaita pieaugums. Tas ir pozitīvs vēstījums visai nozarei,” stāsta “Latvijas Meža dienu” projekta vadītājs Normunds Namnieks.

“Latvijas Meža dienas” organizē AS “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Tērvetes novada pašvaldību, Latvijas Meža īpašnieku biedrību, Latvijas Kokrūpniecības federāciju, kā arī biedrību “Zaļās mājas”. Meža dienas ir tradīcijām bagāts pasākumu cikls, kas tiek rīkots ar mērķi veicināt sabiedrības izpratni par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu. Turklāt pasākums ir bez maksas, sniedzot iespēju ikvienam piedalīties izglītojošajās aktivitātēs, baudot dienu dabā.

Lasīt vairāk: