01 • 11 • 2019

Aicinām uz izstādi "Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2019"

 mg 1140

Jau trešo gadu Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem ir iespēja piedalīties stipendijas konkursā, ko rīko AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) ar mērķi veicināt studentu vidū izpratni par mežu kā Latvijas lielāko atjaunojamo resursu, kas nemitīgi aug. Līdz 28. novembrim labākie konkursam iesniegtie darbi apskatāmi izstādē “Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2019”, LVM klientu centrā Rīgā, Vaiņodes ielā 1.

 mg 1142 copy

Konkursa dalībniekiem savā glezniecības darbā bija jāveido asociācijas par mākslas mijiedarbību ar vides ilgtspējīgu attīstību. Konkursa tēmas “Jaunaudze” ietvaros studentiem šogad bija jāsaista jaunrade ar meža augošo lomu Latvijas tautsaimniecībā. Konkursā bija aicināti piedalīties LMA studenti, iesniedzot vienu līdz divas radošās kompozīcijas glezniecībā.

Konkursa uzvarētājs – stipendijas ieguvējs – tiks paziņots konkursa izstādes noslēgumā 2019. gada 27. novembrī laikā no plkst. 14.00 līdz 16.00. Vienreizējās stipendijas apjoms konkursa uzvarētājam ir 1500 eiro.

 mg 1144

Lēmumu par stipendijas piešķiršanu pieņems žūrijas komisija no LVM un LMA, vērtējot pretendentu māksliniecisko profesionalitāti un darbu atbilstību konkursa radošajam uzdevumam. Papildu informācija par konkursu ir pieejama vietnē www.lvm.lv/maksla un www.lma.lv.