25 • 05 • 2019

Tērvetē jau otro dienu notiek vērienīgās “Latvijas Meža dienas”

 g6a8198

Šajā nedēļas nogalē ikvienam, kam mežs sirdī, ir iespēja tikties Baltijā lielākajā meža izziņas pasākumā “Latvijas Meža dienas” Tērvetē. Vakar, 24. maijā – skolu dienā – tika sveikti dažādu konkursu laureāti un noskaidroti LVM Meža olimpiādes uzvarētāji, kā arī bērni un jaunieši tika iepazīstināti ar mežu vairāk nekā 80 pieturās plašajā Kurbada zemē! Arī šodien, 25. maijā – ģimeņu dienā – meža izziņas stendi jau gaida apmeklētājus un dažādi jaunizveidoti objekti Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē – savu svinīgo atklāšanu! Uz tikšanos!

 g6a8195

“Pavasara meža atjaunošanas darbi tuvojas noslēgumam, tāpēc šis ir īstais laiks, lai informētu un atklātu gan lieliem, gan maziem, gan skolotājiem, gan vecākiem, cik apjomīgs ir meža kopšanas darbs, cik nozīmīgi šo darbu veikt droši un kvalitatīvi. Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē jaunākā daļa – Kurbada zeme – sniedz iespēju reālā vidē redzēt meža apsaimniekošanas ciklu – atjaunošanas cirti, stādīšanu, dažādus kopšanas darbus.

Skolu dienā parku piepildīja un jaunas zināšanas guva vairāk nekā 10 tūkstoši skolēnu no visiem Latvijas reģioniem. Šodien, ģimenes dienā, tētiem būs iespēja redzēt darbībā meža mašīnas, zāģus un citus rīkus, mammas novērtēs jaunus veidus,  kā no meža veltēm veidot noderīgas lietas saimniecībā, kā arī iespēju iepazīt kvalitatīvos stādus dārzam, savukārt bērni noteikti priecāsies par tikšanos ar Cūkmenu un iespēju piedalīties dažādās aktivitātēs, kā piemēram, šaut ar loku, rāpties kokos, iegulties čiekuru vannā un atrast savu dārgumu smilšu kaudzē.

LVM novērtē ģimeņu spēku un kopā būšanu, tāpēc, aicinot brīvo laiku pavadīt mežā, dāvināsim bezmaksas ieejas biļeti Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē apmeklējumam,” stāsta LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

25. maijā netrūks dažādu atklājumu un izaicinājumu, pārsteigumu un atvēršanas svētku. Plkst. 11 pie LVM dabas parka Tērvetē ieejas gaidāma projekta “Viedais koks” ekspozīcijas atklāšana pie objekta "Viedā māja". Plkst. 12 notiks Tērvetes piedzīvojumu veloparka atklāšana pie veloparka un velosacensības. Plkst. 13 – medību suņu parāde pie skatuves, bet plkst. 14 – visi bērni aicināti doties taku skrējienu seriāla "Stirnu buks" Susuru skrējienā.

husquarn copy

““Latvijas Meža dienās” mūsu uzņēmums piedalījās arī pērn. Vērtēju to kā vienu no pēdējo piecu gadu labākajiem pasākumiem, kuros bijusi iespēja piedalīties. Tā ir unikāla pieredze redzēt vienkopus, cik daudz un dažādi procesi notiek mežā un cik daudz cilvēku dzīves ir saistītas ar to. Te gaisā jūtams, ka tas šiem cilvēkiem nav tikai darbs, tā ir dzīves pārliecība – dzīvot saskaņā ar mežu un tā procesiem!

Ja runā par profesionālo viedokli – skolēnu dienā ir prieks satikt tik daudz bērnus, jauniešu, savukārt ģimenes dienā varam uzrunāt un pastāstīt tētiem un citiem pieaugušajiem par procesiem, kuri norit mežā un par cilvēka vietu tajos. Pagājušajā gadā interesentus iepazīstinājām ar motorzāģa drošību un runājām par aizsarpasākumu nozīmi. Vakar vēl vairāk centāmies pievērsties laba aizsargaprīkojuma tēmai – tāpēc arī šodien demonstrēsim, kā speciālās aizsargbikses aptur rotējošu zāģa ķēdi. Papildus prezentēsim arī jauno 550XP Mark II motorzāģi. Mūsu stendā var apskatīt arī vairākus vēsturiskos “Husqvarna” motorzāģa modeļus,” par dalības pieredzi pasākumā stāstas SIA “Husqvarna Latvija” pārstāvis Mārtiņš.

“Latvijas Meža dienas” pirmā diena meža nozares svētkos Tērvetē aizvadīta skolēnu un jauniešu zīmē. Izzinot meža apsaimniekošanas gudrības vairāk nekā 80 stendos, tika godināti dažādu konkursu laureāti: apsveikti LVM 2018./2019. gada stipendiāti, LVM "Meža dienas 2019" uzlīmju konkursa uzvarētāji, sumināti arī “Zaļā josta” kampaņas “Tīrai Latvijai” laureāti!

 g6a8419

Dienas laikā notika arī finālsacencības “LVM Meža olimpiāde 2019”, par kuras uzvarētājiem kļuva Irlavas pamatskola, kas dosies meža ekspedīcijā uz Austriju!

“Veiksmes un panākumu atslēga ir labs skolotājs, kurš spēj motivēt, saprasts un iedvesmot. Mums ir paveicies ar savu skolotāju un mūsu komandu. Šoreiz bijām patiesi noskaņoti uzvarai, jo jau trešo gadu veiksmīgi piedalāmies olimpiādē. Šis gads ir mūsu,” īsi pēc rezultātu paziņošanas prieka asaru saviļņoti teic Irlavas skolas komanda.

Apsveicam!

Lasīt vairāk: