11 • 04 • 2019

LVM Bioekonomikas skolā jaunieši saņem stipendijas par labākajiem videovēstījumiem

skola2

Jau trešo gadu Latvijas vidusskolēni aktīvi piedalās stipendiju konkursā “LVM Bioekonomikas skola”, ko rīko AS "Latvijas valsts meži" (LVM) sadarbībā ar biedrību “Zaļās mājas”, AS "Latvijas Finieris", SIA "Rīgas meži" un Valsts izglītības satura centru. Trīs konkursa kārtās jaunieši atklāj, pēta dabā un runā par inovatīvo bioekonomikas jomu, vairojot izpratni par meža resursu augošo lomu vides problēmu risināšanā. 2019. gada konkurss ir noslēdzies, sveicam stipendiju ieguvējus!

Paplašinot savas zināšanas un izpratni par ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu, konkursa trešajā kārtā jauniešiem bija jārada videovēstījums par godu ANO Starptautiskajai Meža dienai, kas arī bija izšķirošais faktors stipendiju ieguvē.

1. VIETA un 700 eiro stipendija no AS “Latvijas valsts meži” -  Ieva Siksaliete, Daugavpils Valsts ģimnāzija

2. VIETA un 500 eiro stipendija no AS “Latvijas valsts meži” - Jānis Platacis, Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola

3. VIETA un 300 eiro stipendija no AS “Latvijas valsts meži” - Ralfs Grickevičs, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzija

LIELĀ ATZINĪBA un 500 eiro stipendija no SIA “Rīgas meži” - Krista Elīza Rugāja, Rīgas Valsts 3. ģimnāzija

ATZINĪBA un 250 eiro stipendija no AS “Latvijas Finieris” - Audris Mellups un Ralfs Roberts Zitāns, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzija

ATZINĪBA un 250 eiro stipendija no biedrības “Zaļās mājas” - Paula Reine, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzija

Visus konkursa fināla videovēstījumus iespējams noskatīties Facebook lapā "Izzini mežu, Latvija" video sadaļā šeit

Stipendijas ieguva labāko video vēstījumu autori, kuru darbi izpelnījās augstāko vērtējumu, ko veidoja žūrijas vērtējums (75% no kopvērtējuma) un Facebook lietotāju vērtējums (25% no kopvērtējuma). Kopējais stipendiju fonds – 2500 eiro.

Kopumā šogad konkursā piedalījās gandrīz 100 dalībnieki. Sākotnējais skolēnu uzdevums bija veidot saistošu un aktuālu plakātu par žūrijas izvirzīto tēmu "Mežs Latvijai. Nākamie 100". Labāko darbu autori, kuri ne tikai veiksmīgi savos darbos atspoguļoja bioekonomikas būtību, bet arī saistīja to ar savu ikdienu, tika aicināti piedalīties konkursa otrajā kārtā. Izzinošās ekspedīcijas laikā kopā ar LVM ekspertiem, dalībnieki noskaidroja atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem un iepazina ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu dabā. Ekspedīcijas laikā gūtā iedvesma un jaunās zināšanas noderēja konkursa trešās kārtas dalībniekiem, veidojot aptuveni minūti garus video vēstījumus par bioekonomiku, tās nozīmi ikdienā un nākotnē.

Vairāk informācijas www.lvm.lv/bioekonomika

Lasīt vairāk: