13 • 03 • 2019

LVM apsaimniekotajos parkos gatavojas pavasarim

img 1443

Lai brīvā laika pavadīšana dabā izvērstos par tīkamu un iedvesmojošu pasākumu, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina doties dabā un rūpējas par atpūtas vietu un parku sakopšanu vēl pirms aktīvās pavasara tūrisma sezonas sākuma. Apmeklētāju iecienītajā Skrīveru dendroloģiskajā un Kokneses parkā aizvadīti teritorijas kopšanas darbi.

Parku sakārtošanas darbi sākās jau pērn. Skrīveru dendroloģiskajā parkā, apmeklētāju drošībai, veikta celiņa pārbūve pie ieejas, kā arī sakaltušo un nolauzto koku novākšana. Uzdevums tika veikts rūpīgi, jo ikkatra sakaltušā koka novākšanu LVM Vidusdaugavas reģiona speciālisti saskaņoja ar Dabas aizsardzības pārvaldi.

Februāra nogalē sakopšanas darbi pabeigti arī Kokneses parkā, izvedot lūzušos un nokaltušos kokus. Parku apmeklētājus aicinām būt atbildīgiem un rūpēties par kārtību, savukārt, vietās, kur tiek organizēti infrastruktūras uzlabošanas un parku sakopšanas darbi, aicinām būt uzmanīgiem un netuvoties darbu izpildes vietām!

img 1448

LVM Atvērto Meža dienu ietvaros Kokneses parkā plānoti kopīgi sakopšanas darbi, bet Skrīveru dendroloģiskajā parkā sadarbībā ar Salaspils botānisko dārzu plānota atsevišķu koku ieaudzēšana. Der atcerēties, ka dalībnieku skaits katrā norises vietā ir ierobežots, tāpēc aicinām interesentus pasākumam pieteikties laicīgi! Pilno LVM Atvērto Meža dienu aktivitāšu sarakstu meklē šeit.

Skrīveru dendroloģiskais parks kopā ar svešzemju koku stādījumiem aizņem 392 ha, tajā sastopamas apmēram 300 introducētās koku un krūmu sugas, kas saglabājušās no tām 679 sugām, kas te auga pirms 1. pasaules kara. Apmeklējot parku, ir iespēja iepazīties ar citu zemju tradicionālo mežu ainavu, nepametot Latvijas teritoriju.

Kokneses parks ir koknesiešu un pilsētas viesu iemīļota atpūtas vieta. Zem parka atrodas viduslaiku Kokneses drupas, kas glabā sevī senās Hanzas pilsētas laika liecības un stāstus par Kokneses agrāko varenību un nozīmīgajiem tirdzniecības ceļiem.

Lasīt vairāk: