07 • 03 • 2019

Izvēlēta LVM Meža dienu jaunā uzlīme

talsu psk.1 web

Gaidot Meža dienu pasākumus, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) arī šogad aicināja skolas vecuma bērnus meklēt iedvesmu mežā, lai piedalītos radošu zīmējumu konkursā un izstrādātu uzlīmju dizainu par tēmu “Mežs Latvijai. Nākamie 100”. Pēc ilgām žūrijas diskusijām par konkursa uzvarētāju atzīta Talsu pamatskolas 6. klases skolnieces Emīlijas Prihodjko veidotā uzlīme, simpātijas balva piešķirta Eduardam Jaujeniekam no Aknīstes vidusskolas 4. klases. Apsveicam!

Konkursa uzvarētājas un simpātijas balvas ieguvēja darbi pārvērtīsies uzlīmē, ko saņems ikviens LVM organizēto Meža dienu apmeklētājs 2019. gadā. Lai noteiktu labākos no teju 700 konkursam iesniegtajiem darbiem, žūrijas pārstāvju vidū notika spraigas diskusijas, jo šogad zīmējumi īpaši izcēlušies ar savu oriģinalitāti un patriotiskās tēmas attēlojumu.

Uzvarētājuzlīmes autore balvā saņems pašas radīto uzlīmju komplektu, kā arī Latvijā ražotu bērza saplākšņa skeitbordu un braucienu savai klasei, ģimenei vai draugu grupai uz lielāko meža nozares pasākumu “Latvijas Meža dienas”, kas norisināsies 24. maijā Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē.

aknistes vsk. 7 web

Arī šogad žūrija lēma piešķirt simpātiju balvu – to saņem Eduards Jaujenieks no Aknīstes vidusskolas 4. klases. Interesanti, ka Eduards zīmējums guva simpātiju balvu šajā konkursā arī pirms diviem gadiem – puisis toreiz vēl mācījās 2. klasē. Arī Eduards šai vasarā varēs braukt ar jaunu skrituļdēli un viņa zīmējums pārtaps uzlīmē.

images intra att li zi m fotomanlv latvijas meza dienas 7 jpg 1551424701 crop 770 by 395 copy

2018. gada uzlīmju konkursa uzvarētāja Krista Gabriela Roba no Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskolas 11. klases tika sveikta pērn, pirmajā “Latvijas Meža dienu” pasākumā.

Katru gadu AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina skolas iepazīt un izzināt mežu izglītojošos pasākumos visā Latvijā. Nu jau otro gadu meža draugiem būs iespēja apmeklēt Baltijā lielāko meža izziņas pasākumu "Latvijas Meža dienas", kas 24. un 25. maijā norisināsies Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē. Pasākuma laikā varēsiet atklāt, kā no mazas sēklas top mežs, aplūkot, kā darbojas meža tehnika un, protams, piedalīties daudzveidīgās aktivitātēs vairāk nekā 80 meža izziņas pieturās!

Lasīt vairāk: