06 • 02 • 2019

Aizliegts izmantot derīgo izrakteņu ieguves vietas ziemas aktivitātēm

karjeri ziema

Aizsalušās ūdenstilpnes un rekultivētās atradnes nogāzes AS “Latvijas valsts meži” (LVM) derīgo izrakteņu ieguves teritorijās nav paredzētas ziemas aktivitātēm. Uzturēšanās vietās, kur notiek vai uz sezonas laiku ir pārtraukta derīgo izrakteņu ieguve, ir aizliegta un dzīvībai bīstama.

“Atpūtai un ziemas aktivitātēm cilvēki izvēlas gan rekultivētās vietas, gan teritorijas, kur notiek aktīva derīgo izrakteņu ieguve. Slidošana uz aizsalušajām ūdenstilpēm derīgo izrakteņu ieguves vietu teritorijās vai pārvietošanās pa tām ar automašīnām vai citiem transporta līdzekļiem – ir absolūti nepieļaujama. Arī slīpās ieguves vietu nogāzes vai krautnes nav paredzētas braukšanai ar ragaviņām, slēpēm un snovborda dēļiem. Tas var apdraudēt pašu un apkārtējo drošību,” brīdina LVM Zemes dzīles ražošanas vadītājs Kārlis Volfs.

Pie derīgo izrakteņu ieguves teritorijām ir izvietoti vārti kustības ierobežošanai un informatīvas zīmes, kas vēsta par bīstamību.

zime1 copy copy

Atpūsties šajās vietās atļauts tikai pēc rekultivācijas, kad atradnes platība un ūdenstilpnes tiek sakārtotas un piemērotas atpūtai, nevis, lai pārvietotos ar motorizētiem transporta līdzekļiem. Pirms doties uz ledus vai izmantot rekultivētās atradnes nogāzes, LVM aicina izvērtēt savu un līdzcilvēku drošību.

Lai pilnvērtīgi baudītu apsnigušu mežu un atpūtu ziemā, LVM apsaimniekotajā teritorijā atrodas vairāk nekā 350 labiekārtotas atpūtas vietas un pastaigu takas. Vairāk par atpūtas un brīvā laika pavadīšanas veidiem – www.mammadaba.lv.

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekošanā ir vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā, kas ir nozīmīgas tautsaimniecības vajadzību nodrošinājumam. Atradņu izveides vietas ir rūpīgi izvēlētas, lai līdzsvarotu uzņēmuma saimnieciskās un tautsaimniecības vajadzības pēc minerālajiem materiāliem un to maisījumiem, neradot vides apdraudējumu.

Lasīt vairāk: