08 • 01 • 2019

LVM dabas parks Tērvetē gūst vēl lielāku apmeklētāju atzinību

tituls

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē aizvadītais gads pagājis svētku un jaunu sasniegumu zīmē. Līdzās vairāk nekā 30 vērienīgiem pasākumiem, kas norisinājušies parkā, veikti arī esošās infrastruktūras uzturēšanas un labiekārtošanas darbi. Dabas parka apaļās 60. gadu jubilejas gadā viesojies lielākais tūristu skaits tā pastāvēšanas vēsturē – 156 tūkstoši. Salīdzinot ar 2017. gadu, apmeklētāju skaits vienā no iecienītākajām atpūtas vietām Latvijā pieaudzis par 7%.

“Esam priecīgi un gandarīti par apmeklētāju noturīgo un ik gadu augošo interesi apmeklēt LVM dabas parku Tērvetē. Apzināmies, ka parkam sešdesmit gadu garumā izveidojies savs tēls, un apmeklētāji te brauc vērot dabas un pasakas saspēli, kā arī apgūt meža gudrības. Dabas draugu skaits, kas parku atceras kopš bērnības, sastāda 51% no kopējā apmeklētāju skaita. Vecāki, kas ciemojušies pasaku pasaulē Tērvetē kā bērni, nu jau aicina meža takās savas atvases – vērojama skaista dabas mīļotāju paaudžu pēctecība,” stāsta dabas parka Tērvetē tūrisma informācijas centra vadītāja Lilita Kauste.

Apciemot rakstnieces Annas Brigaderes pasaku pasauli ierodas ne vien ģimenes, bet arī dabas draugi un aktīvās atpūtas cienītāji no visas pasaules – pērn ārvalstu tūristu skaits sastādījis 40% no kopējā viesu skaita. Joprojām līderos ir viesi no tuvējām kaimiņvalstīm – Lietuvas un Igaunijas. Jāatzīmē, ka vasaras mēnešos, atvaļinājumu laikā, dabas parkā viesojās ievērojams skaits tūristu no Izraēlas, Vācijas, Kanādas, Krievijas, ASV un Itālijas.

“Tā kā 27% tūristu parku apmeklē vairākas reizes gadā, tad tas liek mums nemitīgi attīstīties, augt un iet līdzi laikam. Pateicoties parka apsaimniekotājam  – AS “Latvijas valsts meži” – katru gadu dabas parks Tērvetē piedāvā jaunas aktivitātes un atpūtas iespējas parka viesiem. Arī šogad aicināsim līdzdarboties vairāk nekā 30 pasākumos, vienā no tematiskajām daļām –  Rūķīšu mežā –  īpaši mazuļus iepriecinās divi jauni kvartāli topošajā pilsētā Čiekurē. Tiks uzsākti arī Rūķu ciema atjaunošanas darbi,” par šogad gaidāmajām aktivitātēm stāsta Lilita Kauste.

mezadienas

Šogad parka apmeklētājus gaida dažnedažādi pārsteigumi. Turpmāk viens no apmeklētākajiem apskates objektiem – koka skatu tornis – būs pieejams bez papildu maksas.

Jauns starts lieliem sasniegumiem

2018. gadā LVM dabas parkā Tērvetē netrūka rekordu. Pirmo reizi Latvijā norisinājās ”Latvijas Meža dienas”, vienkopus Tērvetē pulcējot ap 100 dažādas ar mežsaimniecību, kokapstrādi un vidi saistītas organizācijas. Apmeklētājiem bija iespēja piedalīties vairāk nekā 80 meža izziņas darbnīcās, darboties daudzveidīgās izglītojošās aktivitātes kopā ar rūķiem, Cūkmenu un īstiem meža nozares ekspertiem. Divu dienu svētkus apmeklēja vairāk nekā 12 000 bērnu, jauniešu un pieaugušo no visas Latvijas. Arī 2019. gadā Baltijā lielākais meža izziņas pasākums “Latvijas Meža dienas” norisināsies 24. un 25. maijā LVM dabas parkā Tērvetē.

Pirmo reizi Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē norisinājās ainaviskais dabas taku skrējiens “Stirnu buks”, kas pulcēja prāvu skaitu aktīvās atpūtas cienītāju no visas Latvijas, kuri novērtēja iespēju gūt arvien jaunus sasniegumus, kā arī ļauties Tērvetes pilskalna burvībai un gravu plašumam, pārvarot dabas parkam Tērvetē raksturīgos kāpņu posmus un pakalnus. Aktīvā tradīcija un cīņas spars valdīs arī jaunajā gadā – 27. aprīlī norisināsies taku skrējiena “Stirnu buks” jaunās sezonas otrais posms.

lv1 6633

Tradīcijām bagātie pasākumi

Jau divpadsmito reizi dabas parkā norisinājās maģiskais un pārsteidzošākais gada pasākums – “Valpurģu nakts mistērijas”, kas ik gadu Pasaku mežā pulcē arvien kuplāku apmeklētāju skaitu. Pērn sajūtu baudītāji bijuši īpaši naski un pārspējuši iepriekšējo gadu rekordus – pasākumu apmeklēja vairāk nekā 9 tūkstoši nakts pasākumu entuziastu!

Dabas parks Tērvetē jau vairākus gadus pirmsskolas audzēkņu un skolēnu grupām piedāvā daudzveidīgas izzinošas nodarbības, pārgājienus un radošas darbnīcas vides izglītības programmas “Izzini mežu” ietvaros. Notikumiem bagātajā 2018. gadā 5,9 tūkstoši bērnu un jauniešu izmantoja iespēju apvienot aktīvo atpūtu, praktiskās nodarbības un vides izziņu mežā.

LVM dabas parkā Tērvetē ikvienu dabas draugu sagaida pasakas burvība, līdzcilvēku sirdssiltums, priežu sila svaigais gaiss un rotaļīgi nebēdnīgs noskaņojums rūķu saimes ielenkumā. Ziemas sezonas tumšajā laikā interesenti var ļauties krāsu spēlei uz 87 metrus garā Latvijā lielākās koka tilta – laboratorijas, kur tilta margas un apkārtesošo priežu galotnes tiek apgaismotas krāsainām gaismām. Savukārt vasaras sezonā ikviens interesents var baudīt Tērvetes mājražotāju un amatnieku sarūpētos labumus rūķu jaunajā pilsētā Ciekurē. Rūķu pilsētas viesi pērn varēja novērtēt ne tikai to, kā pilsēta aug, bet arī baudīt Tērvetē radītus gardumus. Ik gadu Čiekurē tiek uzbūvēts kāds jauns, pārsteidzošs kvartāls – kopumā rūķi ieplānojuši vairāk nekā sešdesmit dažādu būvju un objektu.

Arī jaunais 2019. gads solās būs interesants un jaunumiem bagāts. Uz tikšanos pasaku un meža gudrību pasaulē!

notikumitdp 2019 web

Lasīt vairāk: