07 • 11 • 2018

Pārvadātāji iegulda vadītāju apmācībā

kiokvedejs

Kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniedzēji aktīvi veic kokvedēju vadītāju apmācības kvalitatīva un efektīva pakalpojuma nodrošināšanai (ekonomiska un droša braukšana, kokmateriālu apjoma un kvalitātes novērtēšana u.c. tēmas).

Profesionāls, kompetents, zinošs šoferis AS “Latvijas valsts meži” (LVM) nozīmē kvalitatīvāku pakalpojumu – kokvedēja vadītājs pārzina visas prasības, kādas ir uzņēmumam, gan vispārīgās, gan specifiskās darba un vides aizsardzības, kā arī dažādās sertifikācijas prasības. Kokvedēja vadītājs zina ne tikai efektīvākos, precīzākos darba paņēmienus, bet arī to, kā rīkoties konkrētās situācijās, neradot papildus zaudējumus vai izmaksas.

Savukārt, pārvadātājam profesionāls šoferis nozīmē zemākas degvielas un tehniskā parka remonta izmaksas, ātrāku un precīzāku transportējamās kravas uzkraušanu un uzkrauto kokmateriālu apjoma precīzāku noteikšanu. Arī šofera spējas rīkoties un pieņemt lēmumus dažādās nestandarta situācijās nozīmē mazākas dīkstāves, izmaksas utt.

Jo efektīvāk strādā pārvadājumu pakalpojumu sniedzējs, jo konkurētspējīgāku un kvalitatīvāku pakalpojumu tas spējīgs piedāvāt LVM un tas savukārt saviem klientiem – Latvijas kokapstrādes uzņēmumiem.

LVM kopš dibināšanas 1999. gadā, īstenojot ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu, valsts un pašvaldību budžetos iemaksājusi vienu miljardu eiro. LVM saimniecisko darbību veic, kopjot un atjaunojot mežus, rūpējoties par dabas aizsardzību, sabiedrības rekreācijas iespējām un koksnes pieaugumu, kā arī ik gadu investējot līdzekļus meža zemju platību palielināšanā un meža infrastruktūras attīstībā – meliorācijas sistēmu atjaunošanā un meža autoceļu būvē. Ik gadu LVM apsaimniekotajos mežos koksnes daudzums pieaug par 12 miljoniem kubikmetru.

Lasīt vairāk: