10 • 09 • 2018

Tuvojas septītās starptautiskās putnu vērošanas sacensības "Latvijas valsts mežu putnu rallijs 2018"

img 2720

Sestdien, 15. septembrī, Latvijā jau 7. reizi notiks ikgadējās starptautiskās putnu vērošanas sacensības "Latvijas valsts mežu putnu rallijs 2018", kurās piedalīsies 5 putnu vērotāju un ornitologu komandas no Latvijas un Lietuvas.

Šogad sacensības notiks Vidzemes rietumu daļā. Sacensību laikā, kas 15. septembrī ilgs 14 stundas no plkst. 04:00 rītā līdz plkst. 18:00 vakarā, komandas ar pašu izvēlētiem pārvietošanās līdzekļiem apsekos sacensību teritoriju brīvi izvēlētā maršrutā, fiksējot pamanītās un atpazītās putnu sugas un pasugas. Sacensību sarakstā fiksējamās sugas vai pasugas putns jānosaka vismaz trīs komandas dalībniekiem. Katrā komandā drīkst būt trīs līdz pieci dalībnieki.

Par sacensību uzvarētājiem tiks atzīta tā komanda, kas 14 stundu laikā būs reģistrējusi visvairāk putnu sugu. Ja vairākām komandām sugu skaits sakritīs, par uzvarētāju tiks atzīta tā komanda, kurai ir visvairāk novēroto unikālo sugu – to, kuras neviena cita komanda nebūs reģistrējusi. Tiks vērtēts arī sacensībās gūtais interesantākais novērojums un atraktīvākā soctīklošana par rallija norises gaitu.

"Latvijas valsts mežu Putnu rallijs 2018" komandas un dalībnieki:

  1. Nometnieki” – Elvijs Kantāns, Juris Vīgulis, Ģirts Baranovskis, Laura Grīviņa (Latvija);
  2. Lietuvainis” – Saulius Karalius, Milda Šniaukštienė, Laimonas Šniaukšta, Gediminas Eigirdas (Lietuva);
  3. Pingvīni” – Kārlis Bernāns, Roberts Bluķis, Gints Bernāns (Latvija);
  4. Saldus izlase” – Māris Jaunzemis, Valts Jaunzemis, Ainars Mankus, Jānis Jansons (Latvija);
  5. TTTŠ” – Gaidis Grandāns, Uģis Piterāns, Edgars Laucis, Ivars Brediks (Latvija).

Sacensību noslēgums, rezultātu vērtēšana un uzvarētāju apbalvošana notiks 15. septembrī plkst. 19:00 AS "Latvijas valsts meži" Centrālajā birojā Rīgā, Vaiņodes ielā 1. Putnu vērošanas ralliju organizē AS "Latvijas valsts meži", Latvijas Putnu fonds un portāls www.latvijasputni.lv. Vairāk informācijas par sacensībām portālos www.mammadaba.lv un www.latvijasputni.lv.

Lasīt vairāk: