12 • 07 • 2018

Ložmetējkalna skatu tornis atkal pieejams apmeklētājiem

lozzu20

Akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži" (LVM) informē, ka pērn uz rekonstrukcijas laiku slēgtais Ložmetējkalna skatu tornis ir atkal pieejams apmeklētājiem. 

Novērsti iepriekš konstatētie bojājumi skatu torņa koka konstrukcijā un būvvalde ir apstiprinājusi apmeklētāju iecienītā objekta atbilstību drošības standartiem. 

Tīreļpurvs un Ložmetējkalns ir viens no labāk saglabātajiem Pirmā pasaules kara kaujas laukiem Eiropā. Te apskatāmas 1916. gada leģendāro Ziemassvētku kauju piemiņas vietas: krievu un vācu ierakumi, piemiņas akmeņi latviešu strēlnieku pulku izejas pozīcijās, piemiņas zīmes frontes pārrāvuma vietās, brāļu kapi, piemineklis latviešu strēlniekiem Ložmetējkalnā. Interesantas liecības par šiem notikumiem pieejamas Kara muzeja filiālē, kas atrodas “Mangaļu” mājās. Torņa pakājē pieejama labiekārtota atpūtas vieta ar soliņiem un vietu ugunskuram.

LVM kopš savas dibināšanas 1999. gadā, īstenojot ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu, valsts un pašvaldību budžetos iemaksājusi vienu miljardu eiro. LVM saimniecisko darbību veic, kopjot un atjaunojot mežus, rūpējoties par dabas aizsardzību, sabiedrības rekreācijas iespējām un koksnes pieaugumu, kā arī ik gadu investējot līdzekļus meža zemju platību palielināšanā un meža infrastruktūras attīstībā – meliorācijas sistēmu atjaunošanā un meža autoceļu būvē. Ik gadu LVM apsaimniekotajos mežos koksnes daudzums pieaug par 12 miljoniem kubikmetru.