02 • 07 • 2018

Sākusies pieteikšanās Latvijas valsts mežu stipendijai mākslā

stipendija maksla web zinai foto

Jau otro gadu Latvijas Mākslas akadēmijas studenti tiek aicināti piedalīties stipendiju konkursā "Latvijas valsts mežu stipendija mākslā", kuru rīko AS "Latvijas valsts meži" (LVM) sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA).

Stipendijas mērķis ir veicināt studentu izpratni par mežu kā Latvijas lielāko atjaunojamo resursu, kas nemitīgi aug. Konkursa tēmas “Mežs Latvijai. Nākamie 100” ietvaros studentiem jaunrade jāsaista ar meža augošo lomu Latvijas nākotnē. Vienreizējās stipendijas apjoms konkursa uzvarētājam ir 1500 eiro (summā iekļauti nodokļi).

Konkursā var piedalīties sekmīgie LMA studenti, iesniedzot vienu līdz divas radošās kompozīcijas glezniecībā, kas atbilst konkursa radošajam uzdevumam. Darbi jāiesniedz LMA 1. stāva izstāžu zālē 2018. gada 24. oktobrī no plkst. 11 līdz 15, un tiem jāpievieno aizpildīta konkursa pieteikuma anketa ar darba idejas aprakstu. 

Pretendentu iesniegtie darbi būs apskatāmi LVM klientu centrā Rīgā, Vaiņodes ielā 1, no 2018. gada 1. līdz 30. novembrim. Stipendijas ieguvējs tiks paziņots konkursa izstādes noslēgumā 30. novembrī.

Lēmumu par stipendijas piešķiršanu pieņem žūrijas komisija, vērtējot pretendentu māksliniecisko profesionalitāti un darbu atbilstību konkursa radošajam uzdevumam. Stipendijas konkursa darbus vērtēs trīs LMA un trīs LVM pārstāvji. Papildu informācija, pieteikuma anketa un nolikums ir pieejams vietnē www.lvm.lv/maksla un www.lma.lv

Lasīt vairāk: