01 • 03 • 2018

Latvijas valsts mežu vēstniecība aicina uz “Meža ēterisko eļļu” dienu

LVM jaunums copy

 Pirmdien, 5. martā Latvijas valsts mežu vēstniecībā viesosies uzņēmums “Cade” un aicinās iepazīties ar ēteriskajām eļļām un hidrolātiem, kā arī to ražošanu un izmantošanu. Smaržo ne tikai ziedi, bet arī mežs!

No plkst. 9 līdz 16 ikvienam būs iespēja iepazīt, izmēģināt un iegādāties uzņēmuma ražotos produktus. Vieni no tiem ir hidrolāti jeb augu destilāti, kas tiek izmantoti kā sejas kopšanai un kosmētikas ražošanai – tie maigi attīra ādu, stimulē ādas šūnu atjaunošanos un ir atsvaidzinoši.

Tāpat būs pieejamas dažādas ēteriskās eļļas, tai skaitā priežu ēteriskā eļļa. Pareizi lietota, tā normalizē ādas vielmaiņas procesus, iznīcina sēnītes, mazina vājumu un letarģiju, kā arī uzmundrina, mazina iekaisumus un sāļu uzkrāšanos locītavās.  

Plkst. 17 apmeklētājus ar meža spēku iepazīstinās uzņēmuma vadītāja Solvita Kūna, taču jau no plkst. 18 norisināsies meža darbnīca, kuras laikā katram būs iespēja izveidot īpašo, sev vispiemērotāko meža masāžas eļļu.

Uzņēmums “Cade” ražo Baltijā visplašāko ēterisko eļļu sortimentu no Latvijas augiem. Savāktās drogas tiek rūpīgi apstrādātas, lai saglabātu vērtīgās vielas un īpašības, no tām tiek gatavoti smaržīgi augu maisījumi gan skaistumam, gan veselībai. Īpaši pieprasītas ir Latvijas skuju koku ēteriskās eļļas: egles, priedes, kadiķu un baltegļes.

Latvijas valsts mežu vēstniecība ir vieta, kur uzturēt cilvēka un meža savstarpējo dialogu, kā arī nelielu daļu no meža ienest savās mājās. Tā atrodas Rīgā, Vaiņodes ielā 1 un ir atvērta ik darba dienu no plkst. 9 līdz 18, kā arī sestdienās no 9 līdz 15. Aktuālāko mežā un dārzā uzzini pirmais vēstniecības Facebook lapā: www.facebook.com/LVMVestnieciba.

Lasīt vairāk: