22 • 01 • 2018

Latvijas valsts mežu vēstniecība aicina uz dienu augļu dārzā

diena auglu darza

Latvijas valsts mežu vēstniecība 25. janvārī aicina smelties radošas un praktiskais idejas augļu dārza iekārtošanai un kopšanai pasākumā "Diena augļu dārzā". Pasākuma laikā varēs uzzināt aktuālāko par augļu koku audzēšanu, kopšanu un šķirņu izvēli.

No plkst. 9 līdz 15 varēs iegādāties dažādu šķirņu ābolus, kā arī plašu Dārzkopības institūtā ražoto augļu produktu klāstu - bumbieru, ķiršu, smiltsērkšķu, jāņogu sulas, dažādu ogu un augļu sīrupus un tējas organisma stiprināšanai, kā arī tik ļoti iemīļotos našķus sukādes.

No plkst. 14 līdz 18 notiks Dr. agr. Edgara Rubauska un Dr. Ilzes Grāvītes lekcijas par dažādiem ar augļkopību saistītiem jautājumiem.

Dr. agr. Edgars Rabauskis iepazīstinās ar tēmām, kas saistītas ar ābeļu un bumbieru stādīšanu un kopšanu, īpašu vērību pievēršot pareizai jaunu un vecu augļu koku vainagu veidošanai. Viņš stāstīs arī par šķirņu un potcelmu izvēli dažādiem dārziem un lietošanas mērķiem.

Lekcijas laikā Dr. Ilze Grāvīte interesentus iepazīstinās ar tādiem jautājumiem kauleņkoku audzēšanā, kā vietas izvēle un augsnes sagatavošana, potcelmu šķirņu izvēle, kā arī audzēšanas, vainagu veidošanas un kopšanas pamatprincipi. Pasākuma laikā varēs iegādāties arī speciālistes nesen izdoto grāmatu "Plūmes. Šķirnes, kopšana, padomi un receptes", kas noderēs ikvienam augļkopim.

Latvijas valsts mežu vēstniecība ir vieta, kur uzturēt cilvēka un meža savstarpējo dialogu, kā arī nelielu daļu no meža ienest savās mājās. Tā atrodas Rīgā, Vaiņodes ielā 1 un ir atvērta ik darba dienu no plkst. 9 līdz 18, kā arī sestdienās no 9 līdz 15. Aktuālāko mežā un dārzā uzzini pirmais vēstniecības Facebook lapā: www.facebook.com/LVMVestnieciba.

Lasīt vairāk: