04 • 04 • 2017

Cūkmens modina orientēšanās kausa dalībniekus

skolu orientesanas cukmens

29. martā Lucavsalā, Rīgā, notika LVM atbalstītais Latvijas Skolu orientēšanās kausa pirmais posms, kas vairākās vecuma grupās pulcēja gandrīz 300 skolēnu no 37 Rīgas apkārtnes skolām, uzvaras laurus plūcot Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem.

Lai atgādinātu par tīras vides uzturēšanu sacensību laikā un arī pēc tām, kā arī izglītotu dalībniekus par dabas aizsardzības jautājumiem, Lucavsalā bija ieradies nupat no ziemas miega modies LVM galvenais cīnītājs pret atkritumiem mežos – Cūkmens.

Latvijas Skolu orientēšanās kausa otrais, Kurzemes-Zemgales, sacensību posms norisināsies 5. aprīlī Tērvetē. Katram šī posma dalībniekam būs iespēja apmeklēt LVM dabas parku Tērvetē, pie ieejas uzrādot savu Skolu kausa dalībnieka numuru.

Sacensības turpināsies 12. aprīlī trešajā, Vidzemes-Latgales, sacensību posmā, LVM atpūtas un tūrisma centrā „Ezernieki”, Lubānas novadā, savukārt finālsacensības paredzētas 19. aprīlī Jelgavā.

Dalība Latvijas Skolu orientēšanās kausa sacensībās ir bezmaksas. Tām var pieteikties, aizpildot anketu sacensību mājas lapā www.skolukauss.lof.lv.