20 • 02 • 2017

Skolēni radījuši LVM Meža dienu uzlīmes

Andreja Upisa Skriveru vsk 9.kl Agate Albekeite2

Sauklis “Izzini mežu!” šogad vienoja vairāk nekā 1000 skolēnus, kuri piedalījās AS “Latvijas valsts meži” ikgadējā Meža dienu uzlīmju konkursā. Izvēlēties vienu labāko darbu nav bijis viegli, tāpēc papildus uzvarētāja noteikšanai, žūrija šogad izvirzījusi arī divas simpātiju balvas ieguvējus. Par “Meža dienas 2017” uzlīmju konkursa uzvarētāju noteikta Agate Albekeite no Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 9. klases, savukārt simpātiju balvas iegūst Diāna Ozoliņa no Bauskas sākumskolas 2. c klases un Eduards Jaujenieks no Aknīstes vidusskolas 2. klases. Apsveicam!

acs3

Dianas Ozoliņas darbs.

“Konkursa uzvarētāja balvā iegūst Latvijā ražotu skrituļdēli no “Lokalboards”, kā arī bezmaksas iespēju kopā ar savu klasi doties jaunajā “Meža ekspedīcijā” kopā ar LVM ekspertiem, atklājot un izzinot meža apsaimniekošanas nepieciešamību un gaitu aizraujošās darba stacijās. Savukārt simpātiju balvu ieguvējus gaida īpaši sarūpēti pārsteigumi no mammadaba.

ezis1

Eduarda Jaujenieka darbs.

“Skolēnu uzdevums bija izveidot uzlīmju dizainu ikgadējām LVM Meža dienām. Saņēmām tik daudz kvalitatīvu darbu, ka pirmo reizi žūrija nominēja arī simpātiju balvas ieguvējus. Visi trīs izvēlētie zīmējumi pārtaps uzlīmēs, ko saņems Meža dienu dalībnieki,” teic žūrijas pārstāve un LVM skolu koordinātore Anda Sproģe.

Katru gadu LVM aicina skolas un citus dabas draugus piedalīties gadskārtējās Meža dienās visā Latvijā. Šogad skolēniem būs iespēja piedalīties izzinošā “Meža ekspedīcijā” un atklāt, kas, kā un kāpēc tiek darīts LVM apsaimniekotajos mežos, kā arī noskaidrot atbildes uz daudziem jautājumiem, kā piemēram, cik ilgi aug koks un kas notiek, kad tas vairs neaug.

Paldies visiem konkursa dalībniekiem un uz tikšanos LVM Meža dienās!

Lasīt vairāk: