25 • 11 • 2016

Ziemassvētku gaidīšanas aktivitātes LVM atpūtas objektos

IMG 9519

Līdz ar pirmo Adventi, ziemas saulgriežu brīnums steidz iemājot teju ikvienā sirdī. Arī AS “Latvijas valsts meži” atpūtas objektos svētku gaidīšanas aktivitātes rit pilnā sparā. Bērni tic brīnumam, tāpēc nenovērtējama ir to kopīga darbošanās vides meistarklasēs, izzinot meža un dabas vērtību. Brīnumu var piedzīvot arī pieaugušie, čakli darbojoties čiekuru, sēklu un citu dabas velšu pasaulē, darinot savus Ziemassvētku brīnumus, kas “sildīs” mājas vai tuvinieku sirdis.

Svētku noskaņu darbnīcas LVM Jaunmoku pilī

IMG 7125

Divas svētdienas – 27. novembrī un 4. decembrī no plkst. 12.00 līdz 16.00 LVM Jaunmoku pils Kolonnu zāle pārvērtīsies par čaklo burvju pulcēšanās un svētku meistardarbu uzburšanas vietu. Ikvienam interesentam pieredzējušas ainavu arhitektes un floristes Guna Mikutes vadībā būs iespēja radīt savu īpašo svētku rotājumu no dabas materiāliem.

Kā pagatavot savu Adventes vainagu no salmu pamatiņa līdz čiekuru mežģīņu un žāvētu ābolu šķēlīšu rotājumiem? Kā no pavisam parastām ezera niedrēm radīt gaisīgus, gaisa plūsmās virpuļojošus puzurus? Kā jūras malā salasīti priežu čiekuriņi ar māksliniecisku pieskārienu var kļūt par šīs ziemas gaumīgāko telpu rotājumu? To ikviens interesents paša rokām varēs atklāt LVM Jaunmoku pils Ziemassvētku noskaņu darbnīcā: pirmajā Adventē tiks veidoti vainagi, bet otrajā – telpu dekori no čiekuriem, niedrēm un citiem viegli pieejamiem, ierastiem un neparastiem dabas materiāliem.

Vainagu un rotājumu radīšanai nepieciešamie materiāli jau ir sagādāti, līdzi jāņem tikai īsts darboties prieks! Vairāk informācijas – 26187442 vai Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Vainagu pīšana un rotāšana LVM Kalsnavas arborētumā

IMG 9507

Kā pagatavot krāšņu, īpašu un tikai savu Adventes vainagu vien no dabas materiāliem? To dažāda vecuma skolēni līdz 11. decembrim var atklāt radošajās darbnīcās LVM Kalsnavas arborētumā – neparasto koku dārzā. Kopā ar pieredzējušiem arborētuma rūķiem ikviens skolēns varēs apgūt vainagu darināšanas pamatus un atklāt dažnedažādos čiekurus, kas izmantojami vainagu dekorēšanā. Skolēnu grupām iepriekš jāpiesakās pa tālr. 27841099 vai 28784290

Krāšņie LVM Kalsnavas arborētumā darinātie Adventes vainagi un svētku dekori jau apskatāmi un nopērkami jaunatvērtajā “LVM Sēklas un stādi” svētku veikalā Rīgā, Vaiņodes ielā 1.

Ieklausīties LVM Pokaiņu meža gudrībās

IMG 2849

Latvijas valsts mežu Pokaiņu mežā no 12. līdz 16. decembrim risināsies Ziemassvētku nedēļa – “Meža gudro iemītnieku Ziemassvētku stāsti” – pirmskolas vecuma bērniem un skolēniem līdz 6. klasei. LVM Pokaiņu mežs jau izsenis slavens ar meža gudrību glabātājiem, kas neskopojušies ar viediem padomiem. Ziemas saulgriežu gaidīšanas laikā šeit sastopama Augu burve, Uguns vīrs, Degunrūķis, protams, arī Ziemassvētku vecītis, kas iepriecina mazos meža ciemiņus.

LVM Pokaiņu meža Vigvamā bērniem būs iespēja izzināt mammadaba noslēpumus – kādi augi jālieto veselības stiprināšanai, un kādi augi – spēkam. Savukārt meža Piramīdā saimniekos Uguns vīrs, kurš atklās stāstu par piramīdu un tās spēku.  Tā kā ziemas saulgrieži ir īpašs laiks, arī LVM Pokaiņu meža viesiem Zikurātā būs iespēja veikt mazu saulgriežu uguns rituālu.

Pēc aktīvas darbošanās dabā, darbnīcā pie kamīna katram bērnam būs iespēja kopā ar  Degunrūķi izgatavot savu Ziemassvētku smaržīgo bumbu. Kad smaržīgās bumbas būs gatavas, visi LVM Pokaiņu meža viesi aicināti uz Ziemassvētku vecīša namiņu, kur visas dienas garumā krāts un uzburts gaidīs īsts Ziemassvētku prieks! Interesenti aicināti pietiekties Ziemasssvētkus nedēļai līdz 1. decembrim pa tālr. 26472202.

Radošas darbnīcas pašiem mazākajiem LVM dabas parkā Tērvetē

uuu

Nav vēl pasakainākas un vakara gaismas apmirdzētākas vietas zem debesīm, kā Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē. Vakara stundās gājēju koka tilts – laboratorija kopā ar apkārtesošā priežu meža galotnēm spēlē gaismas spēli, bet pa dienu mazākie parka apmeklētāji var piedalīties dažādās ziemas saulgriežu gaidīšanas un vides darbnīcās kopā ar Rūķu ciema iemītniekiem, uzklausīt aizraujošus stāstus programmā “Zem eglītes mazs…”, kā arī īsi pirms Ziemassvētkiem piedzīvojot arī Ziemassvētku vecīša ciemošanos pasaku mežā.

Radošo darbnīcu programmā, kas piemērota pirmskolas vecuma bērniem un 1. un 2. klases audzēkņiem, kopā ar Rūķu tēti būs iespēja pagatavo kādu rotaļlietu un apgūt zinības par koksni, savukārt pie Rūķu māmiņas mazie darboņi apgūst meža zināšanas. Rūķu meitiņa turklāt ļaus doties bezbēdīgās rotaļās un jaunās spēlēs! Bērnu grupas tematiskajām vides darbnīcām var pieteikt pa tālruni 28309394 vai 63726212, vēl ir brīvas vietas uz darbnīcām līdz 8. decembrim. Savukārt ģimenes ar bērniem un dabas draugi, kas uz vides darbnīcām nedodas, allaž tiek gaidītas ciemos, lai izstaigātu parka takas un sasveicinātos ar parkā mītošajiem pasaku tēliem.

Lasīt vairāk: