02 • 09 • 2016

Sēņu laikā – sēņošanas čempionāts

 apu beka

Ar mērķi popularizēt sēņošanu, kā vienu no meža resursu izmantošanas veidiem un sniegt iespēju aktīviem dabas draugiem arvien vairāk laika pavadīt mežā, AS “Latvijas valsts meži” aicina interesentus piedalīties sēņošanas čempionātā. Laikapstākļi ir labvēlīgi bagātīgai sēņu ražai, tāpēc 10. septembrī jau no plkst. 10.00 Jelgavas novada Valgundes pagasta Bulgārijā tiksies pieredzējuši sēņotāji un atpūtas cienītāji svaigā gaisā, lai piedalītos divu stundu ilgās komandu sacensībās par prāvāko sēņu grozu.

Dalībnieku galvenais uzdevums ir savākt pēc iespējas vairāk sēņu pēc to kopējā svara. Lai gan sacensības notiek komandās, tiks vērtēts arī individuālais sniegums. Balvas tiks pasniegtas dalībniekiem, kuri būs atraduši organizatoru marķēto sēni, kā arī skaistāko un neparastāko sēni.

Katram dalībniekam pirms starta tiks iedota mežaudžu un orientēšanās sporta karte, pēc kuras sēņotājiem būs iespēja izvērtēt labākās sēņu vietas, kā arī izmantot kā palīgu, lai neapmaldītos. Reģistrēties sacensībās būs iespējams sacensību dienā – 10. septembrī līdz plkst. 9.45.

karte copy copy copy copy

Sēņošanas čempionāta sacensības notiks pēc godīgas spēles principiem – sēņotājiem nav atļauta iepriekšēja sēņu ievākšana, kā arī citu palīgu un palīglīdzekļu, izņemot naža un sēņošanas trauka, izmantošana sacensību laikā. Turklāt jāievēro, ka sacensības ir jāveic tikai ar kājām.

 Sēņošanas čempionāta nolikums 

Sēņošanas čempionātu rīko LLU Meža fakultātes (MF), Pārtikas tehnoloģiju fakultātes (PTF), LVMI “Silava”, LLU valsts zinātniskās izpētes mežu apsaimniekošanas aģentūra “Meža pētīšanas stacijas” un  AS “Latvijas valsts meži” ar mērķi popularizēt un attīstīt latviešu nacionālo tradīciju – sēņošanu, sagādāt prieku aktīviem cilvēkiem, popularizēt sēņošanu, kā vienu no meža resursu izmantošanas veidiem, attīstīt sēņošanu kā sporta veidu un iepazīstināt dalībniekus ar skaistām Latvijas sēņošanas vietām.

Lasīt vairāk: