28 • 07 • 2016

Cūkmens uzsāk Vislatvijas tūri, atgādinot par koka nozīmi mūsu ikdienā

 MG 4110

Cūkmens, kuru daudzi pazīst pēc viņa saukļa “Nemēslo mežā, par cūku pārvērtīsies”, 26. jūlijā ar pasākumu Jelgavā sāk Cūkmena kokmīļu darbnīcas Vislatvijas tūri. Tās laikā Cūkmens dosies uz Latvijas pilsētām, lai pasniegtu koka manifestu, un interesentiem stāstītu par koku kā labāko materiālu sadzīvē un būvniecībā.

Cūkmens vienmēr ierodas ar skaļu troksni, un tas neizpalika arī tūres atklāšanas pasākumā Jelgavā. Dabas draugs un aizstāvis klātesošo uzmanību un neviltotu sajūsmu izpelnījās, ierodoties pasākumā ar cūkmobīli un ieslēgtām sirēnām. Cūkmens ne vien draudzīgi aprunājās ar maziem un lieliem apmeklētājiem, bet arī bija sarūpējis īpašu dāvanu Jelgavai – koka manifestu, ko pasniedza Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniecei Ritai Vectirānei.

Kā noskaidrots AS “Latvijas valsts meži” veiktajā sabiedrības aptaujā portālā mammamuntetiem.lv, 65% ģimeņu savos mājokļos vēlētos redzēt vairāk koka izstrādājumu, jo uzskata tos par videi draudzīgiem, veselīgiem, izturīgiem un skaistiem. To atklāšanas pasākumā uzsvēra uzaicinātie viesi: biedrības “Zaļās mājas” valdes loceklis Kristaps Ceplis, arhitekts Ervīns Krauklis un Latvijas garšu stāstniece Ilze Jurkāne.

Vislatvijas tūres laikā populārais mežu draugs viesosies kopumā piecās pilsētās, kur mazie un lielie kokmīļi varēs iepazīt koku un tā labās īpašības dažādās bezmaksas aktivitātēs. Cūkmena kokmīļu darbnīcā ir iespēja veidot koka rotaļlietas, noskatīties animācijas īsfilmu “Koks – veselīgs materiāls” un piedalīties citās aktivitātēs.

 MG 4400

Bērniem līdz 10 gadu vecumam ir iespēja piedalīties zīmējumu konkursā “Uzzīmē koka Cūkmenu”. Iesniegtos darbus izvērtēs žūrija, un radošākā risinājuma autora darbs pārtaps īstā koka skulptūrā, kas tiks izstādīta Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē. Galvenās balvas ieguvējs varēs uzrīkot draugu ballīti dabas parkā Tērvetē kopā ar Cūkmenu. Savas idejas mazie kokmīļi var uzzīmēt un iesniegt Cūkmena kokmīļu darbnīcās, kā arī sūtīt pa pastu vai iesniegt personīgi AS "Latvijas valsts meži" birojā Rīgā, Vaiņodes ielā 1.

Sestdien, 30. jūlijā, no plkst. 10.00 līdz 18.00 Cūkmena kokmīļu darbnīca viesosies Rēzeknē (uz Raiņa ielas), kur Cūkmens pasniegs koka manifestu Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājam Aleksandram Bartaševičam. Tūres ietvaros Latvijas populārākais dabas draugs viesosies vēl 3 citās pilsētās – 13. augustā Valmierā, 20. augustā Liepājā, un savu lielo vasaras ceļojumu noslēgs 26. augustā Rīgā, Lucavsalas atpūtas parkā.

Afisa Rezekne