02 • 06 • 2016

“atlaid mammu!” – konkurss plēsīgo zivju spiningotājiem

olte

Latvijas ūdeņos mīt trofejcienīgi zivju lomi, par to daudzumu un pieejamību atbildīgs ūdenstilpnes apsaimniekotājs un katrs makšķernieks. Tāpēc dabas un zivju draugs Māris Olte kopā ar AS “Latvijas valsts meži” aicina piedalīties Latvijā vēl nebijušā plēsīgo zivju spiningotāju konkursā “atlaid mammu!”, kas apvieno saudzīgas un estētiskas copes piekritējus.

Lai piedalītos konkursā visas sezonas garumā, noķertā līdaka vai asaris LVM apsaimniekotajos ezeros nav jāsver vai jānogalina, bet gan jāizmēra oficiālajā zivjusilē, jānofotografē, un tad zivs saudzīgi jāatlaiž, to iemūžinot bildēs vai video stāstā. Dižāko lomu un interesantāko stāstu apraksti tiks publicēti http://www.mammadaba.lv/atlaidmammu mājas lapā.

“Katrs makšķernieks dzīvo ar sapni par savu Lielo zivi. Apsaimniekojot savus ezerus, LVM darbinieki ir nonākuši pie secinājuma, ka krietnas zivju trofejas nerodas pašas no sevis. Lai izaugtu lielas zivis, par tām jārūpējas, turklāt tās ir pārāk vērtīgas, lai tiktu noķertas tikai vienreiz. Aug tikai prasmīgi noķertas, saudzīgi izmērītas un pareizi atbrīvotas zivis. Ne vairāk par trim līdakām un bez lieliem asariem – lai turpina augt un vairot savus brāļus un māsas! Mūsu ūdeņos var izaugt vēl lielākas zivis, ja tām dod vairāk nekā vienu iespēju,” aicina Māris Olte.

Par lielākajām noķertajām un atlaistajām līdakām trīs kategorijās tiks piešķirtas “atlaid mammu!” Goda makšķernieku medaļas – zelts (virs 1m), sudrabs (75cm – 1m), bronza (50cm – 75cm). Lai piedalītos konkursā un visas sezonas garumā iegūtu vērtīgas ikmēneša vai lielo gada balvu, jāzina kā zivi pareizi atbrīvot. Vispirms zivs jānomēra, izmantojot sagatavoto siles mērlenti, tad jānofotogrāfē un kopā ar nelielu vietas aprakstu, pievienojot arī zivs atbrīvošanas pierādījumu foto vai video formātā, trīs dienu laikā jānosūta pieteikums uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai arī var ērti aizpildīt interneta anketu.

Zivju un trofejzivju konkurss norisināsies LVM apsaimniekotajos ezeros – Kaņierī, Lielauces ezerā, Tērvetes ūdenskrātuvē un Gulbju ezerā no 1. jūnija līdz iepriekš izziņotam datumam rudenī. Zivjusiles pieejamas visās laivu bāzēs.

 Konkursa nolikums