28 • 12 • 2015

Skolēnu gadatirgū sveic videi draudzīgākos uzņēmumus

psk. Videi draudzigs1

Ziemassvētku noskaņās aizritēja ikgadējais Vislatvijas Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) gadatirgus, kur AS „Latvijas valsts meži” (LVM) sveica videi draudzīgākos skolēnu mācību uzņēmumus, kas savu produktu ne vien gatavoja no bioloģiska materiāla, bet bija arī padomājuši par videi draudzīgu tā iesaiņojumu.

Pamatskolas skolēnu grupā tika sveikta SMU „Pirtnieces pūra lāde” no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, novērtējot radītās latviskās un ekoloģiskās dāvanas, savukārt vidusskolas grupā – SMU „100.REKT” no Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas, kas ražo keramikas dizaina traukus.

vsk DABAI DRAUDZIGS1 copy

12. decembrī „Junior Achievement Latvija” (JA Latvija) rīkotajā SMU Ziemassvētku gadatirgū piedalījās 127 uzņēmumi no 66 Latvijas skolām, piedāvājot visas dienas garumā savus oriģinālos izstrādājumus, Ziemassvētku dāvanas. Skolēnu uzņēmumu stendus un produktus vērtēja pieredzējusi žūrija atbilstoši nominācijām: Sociāli atbildīgākajais uzņēmums, Labākais stends, Inovatīvākā biznesa ideja, Labākā pārdošanas komanda, Komerciālākais uzņēmums, Uz zināšanām balstīts uzņēmums un LVM atbalstītajā kategorijā – Videi draudzīgs produkts.

Zurija

Skolēnu mācību uzņēmums (SMU) ir skolēnu veidots un vadīts mācību uzņēmums, kura darbībai piemīt izglītojošs raksturs. SMU mācību nolūkos pilda īsta uzņēmuma funkcijas un darbojas reālā vidē – skolēni ražo un pārdod preces vai pakalpojums, gūstot praktiskas iemaņas uzņēmējdarbībā, ko turpmāk pilnveidot.

AS „Latvijas valsts meži” jau ceturto gadu atbalsta „Junior Achievement – Young Enterprise Latvia” organizēto programmu, pasniedzot atzinību tiem uzņēmumiem, kas savus produktus spēj pozicionēt kā videi draudzīgus.

Lasīt vairāk: