04 • 12 • 2015

Sajūtu un smaržu veikals Ziemassvētkiem

IMG 7939

„Vai šeit ir atrodams skaistais veikaliņš,” verot “LVM Sēklas un stādi” eko veikala durvis taujā kāda apmeklētāja, kas kopā ar kungu ieradusies aplūkot un atrast sev tīkamāko svētku rotājumu – vai tas būtu adventes vainags vai čiekuru podiņš, vai varbūt eglītē karināma bumba, kas tapusi no dabas materiāliem.

„Sajūta un smarža – tās ir šajā veikala atrodamo dekoru lielākā vērtība, ko mūsdienās ir grūti atrast. Un tā mājo šeit!” stāsta Jelgavas tirdzniecības laukuma pārzine Solveiga, kas veikaliņā ar prieku sniedz konsultācijas ikvienam apmeklētājam par piemērotāko rotu un tās uzglabāšanu.

AS „Latvijas valsts meži" (LVM) centrālajā birojā Vaiņodes ielā 1 līdz pat Ziemassvētkiem darbosies veikals, kurā mākslinieces no Smiltenes kokaudzētavas un Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētuma radījušas dažnedāžādus un neatkārtojamus dekorus, kā piemēram, čiekuru podiņu, kurā glabāt noderīgas un pat gardas lietas, līdz pat tradicionālām un praktiskām rotām, kas ieguvušas netradicionālu un īpašu veidolu, kā piemēram, adventes vainagi no garzvīņu baltegles skujām vai cieši sapītiem lielākiem un mazākiem čiekuriem, kā arī smilgu puzuri.  

Unikālos akcentus katram vainagam dāvā melnalkšņu čiekuri, kadiķu čiekurogas, kastaņi, ozolzīles un zīļu cepurītes, rieksti ar visiem čemuriem, valrieksti, sūnas, rododendru, kokveida peoniju, puķu pogaļas, piepes, baltegļu čiekuru zvīņas un citi arborētumā augošo retumu brīnumi.

Veikaliņa piedāvājums aug ar katru dienu, piedāvājot interesentiem arvien interesantākas lietas. Pieejamas arī eglītes podiņos. Veikals atvērts darba dienās no pulksten 10 līdz 17. 

Kundze no plašā piedāvājumu klāsta izvēlējās irbenes sēklu un segliņaugļu bumbas, tās rotāšot eglīti svētkos, kas pulcēs visu ģimeni.

Lai skaisti un brīnumu pilni svētki!

Lasīt vairāk: