12 • 05 • 2015

LVM meža kartes pieejamas telefonos un planšetdatoros

LVM meza kartes

AS „Latvijas valsts meži” izstrādājusi un ievietojusi Google Play un iTunes veikalos meža karšu lietojumprogrammu „LVM meža kartes” visām Android un iOS ierīcēm. Izmantojot jauno lietotni, jautājumi par savu atrašanās vietu un tuvākajiem meža ceļiem, dodoties mežā ogot vai sēņot, turpmāk būs lieki, turklāt arī informācija par atpūtas vietām un apskates objektiem allaž būs brīvi pieejama.

Lietotnē izmantotā karte ir tāda pati, kāda redzama mammadaba.lv un lvm.lv mājas lapās, un gluži kā mājas lapās arī šajā lietotnē ir iespēja pieslēgt vai atslēgt informāciju par LVM tūrisma objektiem, atpūtas vietām un dabas takām.

LVM meža kartes lietotne piedāvā iespēju skatīt kartes tiešsaites režīmā vai arī lejupielādēt ierīcē, turklāt, izmantojot GPS, precīzi sekot savai atrašanās vietai Latvijas valsts mežos. Ar spilgti zaļu krāsu ir iezīmēti LVM meža kvartāli, bet ar oranžu krāsu – meža autoceļi.

Visa Latvijas teritorija LVM meža kartēs skatāma ar mērogu 1:75 000, savukārt atsevišķu kartes apgabalu, tas ir, ierīces ekrānā redzamās teritorijas, skatīšana un lejupielāde iespējama mērogos 1:20 000 un 1:10 000.

Google Play un iTunes veikalos lietotni var atrast pēc saīsinājuma LVM vai lejuplādēt šeit:

lvm android

lvm ios