14 • 02 • 2022

Dāvinājuma (ziedojuma) atbalsta saņemšanas nosacījumi vides, zinātnes un izglītības jomā 2022. gadā

2022. gada 28. janvārī Meža attīstības fonda padome apstiprināja jaunu AS “Latvijas valsts meži” ziedojuma Meža attīstības fondam līdzekļu piešķiršanas un uzraudzības nolikumu. Saskaņā ar nolikumu projekta iesniegums, ar projektu saistītie dokumenti un atskaites jāiesniedz Lauku atbalsta dienesta elektroniskajā pieteikšanās sistēmā (EPS).

Saskaņā ar 2022. gada 28.janvāra Meža attīstības fonda padomes sēdes protokolu 3.3-7e/1/2022, tiek izsludināts projektu iesniegumu konkurss no 2022. gada 14. februāra līdz 2022. gada 14. martam (ieskaitot), projektu iesniegumus jāiesniedz Lauku atbalsta dienesta elektroniskajā pieteikšanās sistēmā.

Projektu iesniegumu konkurss tiek izsludināts laikā, kad visā valsts teritorijā ir izsludināta ārkārtējā situācija, lai apturētu Covid-19 infekcijas izplatību. Aicinām visu projektu iesniedzējus ņemt vērā projektu plānos ar šo situāciju saistītos ierobežojumus. Izglītošanas un informēšanas aktivitātes vēlams plānot, izmantojot dažādas elektroniskas platformas, medijus un citus informācijas izplatīšanas kanālus, lai efektīvi sasniegtu pēc iespējas lielākas projektos plānotās mērķa auditorijas.

Projekta iesniedzējs (īstenotājs) uz sava riska ir tiesīgs uzsākt projekta īstenošanu pirms Meža attīstības fonda padomes lēmuma, bet ne agrāk kā no 2022. gada 15. marta, ja īstenotās aktivitātes ir paredzētas projekta iesniegumā un izmaksās un atbilst iesniegumā norādītajam projekta īstenošanas laikam. 

Projekta īstenošanas termiņš ir 2022. gada 30. decembris, ja projekta iesniedzējam nav būtisku argumentu par ilgāku projekta īstenošanas termiņu.

EPS lietotāja tiesības var pieteikt elektroniski, izmantojot drošu elektronisko parakstu (saskaņā ar Elektronisko dokumentu likumu) un nosūtot to uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 Kā kļūt par EPS lietotāju? 

 EPS lietotāja rokasgrāmata 
 AS “Latvijas valsts meži” ziedojuma Meža attīstības fondam līdzekļu piešķiršanas un uzraudzības nolikums 

Iesniedzamie dokumenti: 

 Projekta iesnieguma veidlapa (aizpildāms EPS) 

 Kopsavilkums par dāvinājuma (ziedojuma) projekta finanšu līdzekļu izlietojumu 

 Dāvinājuma (ziedojuma) projekta izpildes pārskats 

 

Esam sertificēti
BM certification iso