04 • 10 • 2018

Palīdz atgriezties darba tirgū

Ir novērots, ka personām no nelabvēlīgas vides ir grūtības atgriezties darba tirgū. Visbiežāk tas ir attiecīgās kvalifikācijas un praktisko zināšanu trūkuma dēļ, tādēļ Attīstības fonds “Celies”, izmantojot AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ziedojumu sociālās jomas projektiem, ko administrē fonds “Ziedot.lv”, realizēja četru nodarbību ciklu Latvijas cietumos un resocializācijas centros.

celies1

                                                                                          Apmācības Ratnieku resocializācijas centrā

Projektu vadītājs Jānis Šults stāsta par ieguvumiem no apmācībām: “Attīstības fonds “Celies” organizējot apmācību programmu, cilvēkiem sniedz iztrūkstošās pamatzināšanas par darbu ar datoru, CV sastādīšanu, Latvijas uzņēmējdarbību, lietišķo etiķeti, darba interviju, attiecībām, darba sludinājumiem utt. Apmācību laikā katrs no dalībniekiem ir izveidojies savu CV un motivācijas vēstuli, ir guvis zināšanas par darba interviju, ir izveidojis savu e-pasta adresi un kā apliecinājumu par veiksmīgu dalību apmācībās saņem sertifikātu.”

 

Šajā gadā jau esot izsniegti sešdesmit šādi attīstības fonds "Celies” sertifikāti septiņos Latvijas cietumos un divos resocializācijas un integrācijas centros.  Ar sniegtajām zināšanām personai tiek stimulēta domāšana par darba tirgu un atgriešanos tajā. “Praktiskā darbība un morāls atbalsts palīdz apmācību dalībniekiem orientēties darba tirgū un izvēlēties sev atbilstošu darbu,” noslēgumā teic Jānis Šults.

 

Esam sertificēti
BM certification iso