28 • 09 • 2018

Seniori no Latgales apceļo savu novadu

Biedrība “Mūsmājas”, pateicoties AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ziedojumam sociālās jomas projektiem, ko administrē fonds “Ziedot.lv”, realizē projektu “Labi ir kopā būt.

No 1. marta līdz 30. novembrim reizi nedēļā biedrībā notiek nodarbības senioriem. Senioriem tiek organizētas gan radošās nodarbības, kurās seniori dekupē, veido dažādus dekorus, apglezno traukus, veido apsveikumus, gan lekcijas par pilnvērtīgs un veselīgs uzturu, kurās tika runāts par produktu uzturvērtību, kā produktus pagatavot nezaudējot tajos esošos vitamīnus, kā saglabāt produktus ziemai. Tā kā senioriem patīk ne tikai radoši izpausties un garšīgi paēst, bet arī nodarbina domas par ķermeņa vingrumu, tika rīkotas nodarbības Vingrojumi senioriem. Fizioterapeita vadībā seniori vingroja atbilstoši viņu spējām piemeklētus vingrojumus.

img 7385

            Projekta ietvaros seniori brauca uz mežu ogot, gan mellenes, gan brūklenes un dzērvenes. Kā atzina paši seniori, ka nav būtiski cik daudz ogu salasi, bet gan cik labi relaksējies mežā, izbaudi meža smaržu un līdzcilvēku kompāniju blakus.

Projekta ietvaros biedrības “Mūsmājas” senioru grupa devās ekskursijā pa Latgales skaistākajām vietām. Pirmais apskates objekts bija Sarkaņu Jaunavas Marijas bezvainīgās ieņemšanas Romas katoļu baznīca, kura atrodas Rēzeknes novada Lendžu pagasta Sarkaņos - starp Sodezera un Cirmas ezeriem. Tālāk ceļš veda uz Malnavu, kura ir slavena ar Malnavas muižu, tās plašo parku, Ontona dārziem, retu koku sugām un Hitlera bunkuriem. Turpinājumā ceļš veda uz Kārsavu, kur atrodas vecākā dzelzceļa līnija Latvijā. Nākamais apskates objekts bija Sakstagals, kur ir Franča Trasuna muzejs “Kolnasāta”.

img 2163

“Seniori pēc ekskursijas atzina, ka vislielāko iespaidu atstāja visur sastaptie cilvēki, gidi un mūsdienu personības - ar dziļām un pamatīgām zināšanām, vēstures izpēti, ar materiāla izklāstu, ar savu šarmu un pievilcību.  Sirdī ielīst lepnums, ka Latgalē ir tādi cilvēki, kas “stāv un krīt” par savu dzimto pusi, par savu lietu,” stāstu par projektu noslēdz biedrības vadītāja Velta Krišāne.

 

Esam sertificēti
BM certification iso