20 • 09 • 2018

Apmācību programma audžuvecākiem

 

Pateicoties AS “Latvijas valsts meži” ziedojumam sociālās jomas projektiem, ko administrē fonds “Ziedot.lv”, biedrības “Azote” šogad organizēja apmācību programmu audžuvecākiem “Kompetents emocionāli  traumētu bērnu aprūpētājs”.

img 20180730 wa0028

Projekta ietvaros divu dienu teorētisku un praktisku nodarbību ciklā audžuvecāki (adoptētāji un aizbildņi) tika iepazīstināti ar apmācību programmu, kas palīdz saprast, kādas pamatprasmes ir nepieciešamas, lai kompetenti aprūpētu emocionāli traumētus bērnus; izprast potenciālo traumas ietekmes ilgumu uz bērna attīstību; atpazīt, kā bērnībā radītais traumas stress saasinās, ja bērns turpmākajā dzīvē saskaras ar dažādiem stresa faktoriem; identificēt jaunas stratēģijas, metodes un prasmes, kā tikt galā ar bērna pagātnes traumām; identificēt stratēģijas, kas veicinās rūpes pašiem par sevi.

Projekta aktivitātēs piedalījās 21 adoptētāju/ aizbildņu ģimenes (49 bērni un 32 pieaugušie).

img 20180829 wa0012

Projekta ietvaros divās dienās tika novadītas 6 sesijas/praktiskās nodarbības vecākiem, izmantojot apmācību programmu audžuvecākiem “Kompetents emocionāli traumētu bērnu aprūpētājs”. Vecāki tika sadalīti 2 grupās, katru grupu vadīja divi sesiju vadītāji. Vecāku nodarbību laikā bērniem tika organizētas radošās nodarbības – bērni veidoja dažādus darbiņus no dabas materiāliem, veica eksperimentus (paši veidoja kinētiskās smiltis, lavas lampas u.c.), devās ekspedīcijās. Ģimenes kā lielu ieguvumu novērtēja iespēju dalīties pieredzē, kā arī piedalīties aktivitātēs, kas ir saistošas gan pieaugušajiem, gan arī bērniem.

 

Esam sertificēti
BM certification iso