03 • 09 • 2018

Apgūst keramikas un mašīnadīšanas iemaņas

 

Biedrība "Cerību spārni" realizē projektu "Nodarbinātību veicinoši sociālā atbalsta pasākumi pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām Siguldas novadā", kura aktivitātes vērstas uz pieaugušo cilvēku ar īpašām vajadzībām tiesību un interešu aizstāvību, jaunu darba prasmju attīstīšanu, iespēju izmantot darba spējas.

010

Mērķgrupas konkrēto vajadzību realizēšanai,  pateicoties AS “Latvijas valsts meži” ziedojumam sociālās jomas projektiem, ko administrē fonds “Ziedot.lv”, izveidots jauns atbalsta pakalpojums, kur cilvēki ar īpašām vajadzībām var apgūt mašīnadīšanas pamatus un keramiķu amata prasmes. Projekta ietvaros iegādāts nepieciešamais inventārs un izveidota mašīnadīšanas nodarbību materiāli tehniskā bāze. Iegādātais inventārs – adāmmašīna un adāmmašīnas piederumi, kvalitatīvi un ilgtermiņā nodrošinās mašīnadīšanas apmācību norisi.

img 20180917 110653Keramikas nodarbībās projekta dalībnieki apgūst zināšanas un pamatprasmes dažādu priekšmetu veidošanā keramikas materiālā un pielieto tās radošajā darbā. “Izglītojošās atbalsta grupas nodarbībās projekta dalībnieki apgūst zināšanas un prasmes, kā aizstāvēt savas tiesības un intereses, pasargāt sevi no seksuālas izmantošanas un vardarbības. Kopumā projekta ietvaros atbalstu saņēmusi 31 persona,” par projektā iegūto stāsta biedrības “Cerību spārni” valdes priekšsēdētāja Eva Viļķina.

Projekta īstenošana turpināsies līdz šī gada beigām.  

 

Esam sertificēti
BM certification iso