23 • 07 • 2018

Atbalsts ģimenēm ar īpašo vajadzību bērniem un jauniešiem

Šogad, pateicoties AS “Latvijas valsts meži” un Ziedot.lv, kā arī Ogres pašvaldībai (piešķirot atbilstošas telpas) biedrībā ģimenēm ar īpašo vajadzību bērniem un jauniešiem “Vecāki kopā” tika sniegts jauns, īpašs pakalpojums - rehabilitējoša brīvā laika pieskatīšana (IE)SPĒJA. Tās ietvaros, bērni un jaunieši ar smagiem funkcionāliem traucējumiem, tika izklaidēti, rehabilitēti un pieskatīti. Pakalpojums ļāva mazināt šo ģimeņu izolētību - bērniem bija iespēja pavadīt laiku ar vienaudžiem, kā arī viņi tika pilnvērtīgi nodarbināti un izklaidēti. Strādājošie vecāki varēja mierīgi doties savās darba gaitās, kas citādi būtu ļoti apgrūtinoši, jo visiem šiem bērniem ir nepieciešama  nepārtraukta pieskatīšana jebkurā viņu vecumposmā. Tāpat arī vecākiem bija iespēja pabūt kopā ar pārējiem ģimenes bērniem, dodoties izklaidēs, kuras nav iespējamas kopā ar cilvēku, kuram ir ļoti smagi funkcionāli traucējumi.

img 20180731 wa0011

“Pateicoties projektam, spējām piesaistīt arī vairākus speciālistus (ergoterapeiti, fizioterapeiti, mākslas terapeiti), kuri palīdzēja arī vasarā noturēt, uzlabot bērnu prasmes un spējas, lai viņi pēc iespējas labāk iekļautos sabiedrībā un kļūtu pēc iespējas neatkarīgāki. Paldies par finansējumu! Tas mums ļoti noderēja, bērnu vecāki, mani ieskaitot, bija ļoti priecīgi un pateicīgi, ka bija šāda iespēja!” stāsta biedrības ģimenēm ar īpašo vajadzību bērniem un jauniešiem "Vecāki kopā" valdes locekle Māra Akermane.

Tāpat par projektā piešķirtajiem līdzekļiem, tika iegādāti priekšmeti, kas palīdzētu izveidot sensoro istabu.  Projekta noslēgums ir plānots oktobrī, skolēnu rudens brīvlaikā.

 

Esam sertificēti
BM certification iso