25 • 06 • 2018

ES ESMU 2018

 

Šī gada 1. jūnijā Mūzikas namā “Daile” notika jau 5. ikgadējais labdarības uzvedums “Es esmu”, kas veltīts Latvijas teātra vecmeistaru atbalstam. Uz vienas skatuves tikās Latviešu teātra skatuves grandi un izcili Latvijas mūziķi, kuri pārstāv dažādus mūzikas žanrus. Uzvedums tapis pateicoties AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ziedojumam sociālās jomas projektiem, ko administrē fonds “Ziedot.lv”.

dsc 8708.6

Uz vienas skatuves mirdzēja tādas izcilas aktrises kā Lilita Ozoliņa, Līga Liepiņa, Dace Everss un Liepājas teātra aktrišu zvaigznājs “Atštaukas”, kā arī aktieris Ivars Kalniņš. Uzvedumā piedalījās arī mūziķi Rihards Zaļupe, saksofonistu kvartets “n[ex]t move”, Jānis Stībelis, vīru vokālais ansamblis “Daile” un Maestro Raimonds Pauls.

dsc 8561.6

Jau otro gadu pēc kārtas uzveduma “Es esmu” mākslinieciskā virsvadība tika uzticēta Nacionālā teātra aktrisei Ditai Lūriņai: “Joprojām izjūtu gandarījumu, kad atceros elektrizēto un pacilājošo atmosfēru pārpildītajā skatītāju zālē. Mēs visi bijām liecinieki absolūti unikālam brīdim, vienreizējam un neatkārtojamam, jo uz skatuves satikās radoši tandēmi- lielas personības katrs savā žanrā un mākslas jomā, lai ar savu talantu, spējām, atsaucību, laiku, ieguldīto darbu un sirds siltumu apliecinātu, ka mēs kopā darām svētīgu darbu, ka varam būt vienoti, lai darītu šo pasauli labāku. Un pat ja visai pasaulei palīdzēt grūti, mēs varam palīdzēt saviem tuvākajiem - tiem, ar kuriem mūs vieno mīlestība pret skatuvi- Latvijas teātru vecmeistariem.”

dsc 8368.6

“Ikgadējais labdarības uzvedums “Es esmu” ir ļoti nozīmīgs, jo tas dod iespēju Fondam RAMPA arvien plašāk komunicēt ar Latvijas sabiedrību par fonda idejām un mērķi un ļauj arvien vairāk teātra vecmeistariem sniegt reālu finansiālu atbalstu. Kopš 2017. gada jūnijā notikušā “Es esmu” uzveduma periodā līdz 2018. gada jūlijam Fonds RAMPA ir spējis sniegt lūgto atbalstu vairāk kā 59 fonda biedriem, kam šajā laika periodā tas ir bijis nepieciešams. Mēs esam pateicīgi katram ziedotājam un ļoti ceram uz atbalstu arī turpmāk”, stāsta uzveduma rīkotāju pārstāves - Fonda RAMPA valdes priekšsēdētāja Anna Klēvere un valdes locekle Zane Dombrovska, kas vienlaikus ir arī uzveduma “Es esmu” idejas iniciatore.

dsc 8140.6

Kā katru gadu vakara gaitā notika arī tradicionālā labdarības “izsole", kuras laikā bija iespēja savā īpašumā iegūt unikālus mākslas darbus, ko speciāli šī gada uzvedumam ziedojuši tādi izcili Latvijas mākslinieki un gleznotāji, kā Vija Zariņa, Kaspars Zariņš, Elita Patmalniece, Artis Bute un Helēna Heinrihsone.

Uzvedums notika ar LKM, LVM, LKA un ziedot.lv atbalstu.

 

Esam sertificēti
BM certification iso