04 • 01 • 2024

LVM turpina darbu Latvijas–Baltkrievijas robežas atmežošanā

 robeza lv ru

Šī gada janvārī apritēs gandrīz divi gadi, kopš AS “Latvijas valsts meži” (LVM) tika saņemts pirmais Latvijas–Baltkrievijas robežjoslas atmežošanas uzdevums no Nodrošinājuma valsts aģentūras. Šajā laikā LVM Dienvidlatgales un Ziemeļlatgales reģionu darbinieki ir plānojuši, organizējuši un vadījuši robežas atmežošanas darbus vairāk nekā 147 km garumā, kur atmežošana ir pabeigta. Šobrīd notiek mežizstrādes darbi pēdējā no saņemtajiem darba uzdevumiem – 1,68 km garā posmā Ķepovas pagastā Dienvidlatgales reģionā, kas ir arī viens no pēdējiem posmiem, kur atmežošanas darbi vēl nebija veikti.

“Latvijas–Baltkrievijas robežas atmežošanā nācies saskarties ar vairākiem izaicinājumiem, plānojot, organizējot un vadot mežizstrādes darbus, piemēram, ierobežotā darbu izpildes vieta, sarežģītais reljefs un grunts apstākļi, kā arī īsie uzdevumu izpildes termiņi un sekmīgas sadarbības organizēšana ar robežai pieguļošiem citu zemju īpašniekiem, kuru īpašumus bija nepieciešamas izmantot piekļuvei darbu izpildes vietai. Paredzams, ka daļā no jau atmežotajiem robežas posmiem nāksies atgriezties arī šogad, jo robežas izbūves projektēšanas gaitā ir identificētas vietas, kur būs nepieciešama robežas atmežotās daļas paplašināšana veiksmīgai plānotās infrastruktūras iekļaušanai,” skaidro LVM Dienvidlatgales reģiona mežizstrādes vadītājs Māris Guļāns.

2024. gadā darbi Latvijas–Baltkrievijas robežjoslas atmežošanā turpināsies, atgriežoties vietās, kur projekta realizācijai būs nepieciešama atmežotās joslas paplašināšana, kā arī iespējamā atmežošanas darbu veikšana posmā, kur robeža noteikta pa Daugavas upi, lai izbūvētu nepieciešamo robežas infrastruktūru.

Lai veiktu atmežošanas darbus robežjoslā, LVM piesaistīja vairākus sadarbības partnerus ar ilggadēju pieredzi mežizstrādē – SIA “Indāres”, SIA “Ludzas MRS”, SIA “Oga G”, SIA “Skaida PV”, SIA “Roga L”, SIA “RDO”.

Latvijas – Baltkrievijas robežas kopējais garums ir 172,912 km.

Lasīt vairāk: