07 • 02 • 2022

LVM uzsāk ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamos darbus

mezizstrade robeza xs

Lai nodrošinātu ātru un efektīvu ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūvi, Nodrošinājuma valsts aģentūras (NVA) uzdevumā AS “Latvijas valsts meži” (LVM) jau uzsākusi operatīvu koksnes apauguma novākšanu robežas būvniecības darbiem.

“Šis ir sarežģīts un atbildīgs uzdevums, jo vienlaicīgi jārisina mežizstrādes tehnoloģiskie izaicinājumi, jānodrošina darba drošība pie robežas, darbu izpildes operativitāte un sekmīgai uzdevumu izpildei jākomunicē ar vairākām procesā iesaistītajām pusēm,” norāda LVM Mežizstrādes izpilddirektors Andris Insbergs.

LVM pēc darba uzdevuma saņemšanas veic cirsmu sagatavošanu mežizstrādei, nepieciešamo saziņu ar zemes īpašniekiem, pa kuru teritoriju tiks transportēti kokmateriāli, cirsmu izstrādi, sagatavoto koksnes produktu pievešanu krautuvē un sagatavoto koksnes produktu uzskaiti un nodalīšanu.

Apzinoties darbu sarežģītību un specifiku, to izpildē tiek iesaistīti profesionālākie un atbildīgākie mežizstrādes pakalpojumu sniedzēju darbinieki.

Lai nodrošinātu ātru un efektīvu ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūves procesu, Saeima pērn 12. novembrī galīgajā lasījumā pieņēma Ārējās sauszemes robežas infrastruktūras izbūves likumu. Ņemot vērā izmaiņas starptautiskajā drošības vidē un to, ka konstatēts Latvijas–Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas gadījumu skaita straujš pieaugums, ārējās robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūve jānodrošina iespējami ātri.

AS „Latvijas valsts meži” ir atbildīgs Latvijas sabiedrības loceklis, kas īsteno šo atbildību vairākās jomās atbilstoši sabiedrības interesēm.

Lasīt vairāk: