19 • 02 • 2015

Par meža zagšanu Bauskā notverta septiņu zagļu grupa, Vecumniekos aizturēta viena persona

P2170327

17. februāra vakarā Bauskas novada Codes pagastā Valsts policija pārsteidza septiņus baušķeniekus, kuri Latvijas valsts mežu (LVM) teritorijā nelikumīgi zāģēja un bija jau sagatavojuši izvešanai 15 kubikmetrus kokmateriālu. Savukārt divas dienas vēlāk, 19. februārī, tika konstatēta patvaļīga koku ciršana LVM teritorijā Vecumnieku meža iecirknī, kur vainīgā persona 2 kvartālos bija nozaģējusi 15 kokus. Vainīgais ir noskaidrots un nodots policijas darbinieku rokās, kriminālprecesa uzsākšanai.

Bauskas novadā policijas darbinieki notikuma vietā aizturēja trīs vīriešus, bet vēl četri tika notverti bēgot. Notikuma vietā policija aizturēja traktortehniku ar piekabēm, kas tika nogādāta policijas stāvlaukumā.

Pēc aizturēšanas LVM drošības un kontroles daļas darbinieki sniedza atbalstu policijas darbiniekiem lietisko pierādījumu uzraudzībā un transportēšanā.

Aizturētie ir 1984. gadā, 1983. gadā, 1981. gadā, 1996. gadā, 1991. gadā, 1994. gadā un 1988. gadā dzimuši Bauskas iedzīvotāji. Trīs no aizturētajiem jau iepriekš stājušies tiesas priekšā par noziedzīgiem nodarījumiem. Policija vēl skaidro, vai notvertā personu grupa nav veikusi arī citas līdzīgas zādzības.

malka zagta

Līdzīgi raksti:

Notiesā par meža zagšanu

Par meža zagšanu var nākties sēdēt cietumā un jāatmaksā lieli zaudējumi