02 • 11 • 2022

Atklāta jauno mākslinieku darbu izstāde “Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2022”

stipendija maksla 2022

Visu novembri AS “Latvijas valsts meži” Rīgas klientu centrā, Vaiņodes ielā 1, apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbu izstāde “Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2022”. Jaunie mākslinieki savos radošajos darbos sasaista jaunradi ar meža augošo lomu Latvijas tautsaimniecībā.

Izstādē apskatāmi 15 konkursa finālistu darbi, kas papildināti ar aprakstiem. Piemēram: “Ejot cauri mežam, domāju, ka tomēr mūsu pasaule – ir sistēma laikā. Mūsu rīcības šodien, ietekmēs sociālo un dabas vidi, kad mūsu bērni būs pieauguši. Lai veicinātu vides ilgtspējīgu attīstību, mums jāmaina sava domāšana, lai mums izprast pašiem sevi un savu pasauli. Es gribētu redzēt mūsu sabiedrību - radošu, saprotošu, iecietīgu un dinamisku. Es ticu, ka tieši māksla palīdz risināt estētiskās audzināšanas uzdevumus, māca uztvert, izjust un izprast skaisto dabā un sadzīvē. Attīstīt cilvēka spējas uztvert apkārtējās vides skaistumu. Tieši māksla ir tas instruments, ar kuru var mainīt (un pagriezt) pasauli.”

Konkursa uzvarētājs – LVM stipendijas ieguvējs – tiks paziņots 24. novembrī. Konkursa uzvarētājs saņems vienreizēju stipendiju – 1500 eiro. Stipendiju konkurss tiek rīkots kopš 2017. gada sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju.

Lēmumu par stipendijas piešķiršanu pieņems žūrijas komisija no LVM un LMA, vērtējot pretendentu māksliniecisko profesionalitāti un darbu atbilstību konkursa radošajam uzdevumam. Papildu informācija par konkursu ir pieejama vietnē www.lvm.lv/maksla un www.lma.lv.

Lasīt vairāk: