05 • 04 • 2022

“LVM Zemes dzīles” paplašina minerālo materiālu piedāvājumu 2022. gadā

lapsukalns

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) visa gada garumā nodrošina pieejamību smilts, smilts grants minerālajiem materiāliem un to maisījumiem visā Latvijas teritorijā vairāk nekā 100 ieguves vietās. Ņemot vērā tautsaimniecības vajadzības, 2022. gadā “LVM Zemes dzīles” piedāvās minerālos materiālus vēl papildu desmit smilts un smilts-grants karjeros.

Viena no jaunajām ieguves vietām “Degļupe” atrodas tiešā Jaunpiebalgas tuvumā un ir ar bagātīgiem grants krājumiem.70 km attālumā no Rīgas ir jaunā ieguves vieta “Vilkkalns” ar smilts un smilts-grants resursiem. Savukārt ieguves vieta “Lilaste III” atrodas 30 km attālumā no Rīgas un būs tiešā “Rail Baltic” trases tuvumā. Visu jauno ieguves vietu ģeogrāfiskais izvietojums ir rūpīgi izvēlēts, gan ņemot vērā sabiedrības vajadzības un nākotnē plānotos projektus, gan vides aspektus, gan arī infrastruktūru, lai karjeri būtu pieejami un iegūto minerālo materiālu transportēšanu varētu veikt pēc iespējas īsākā ceļā no ieguves vietas līdz objektam, tā samazinot kopējās izmaksas.

karte paplasinasana 2022

Derīgo izrakteņu ieguves vietu plānošana un atvēršana ir viens no būtiskiem “LVM Zemes dzīles” darbības un attīstības virzieniem. Atvēršanas process sastāv no vairākiem secīgiem soļiem, kurus LVM kā rūpīgs un gādīgs saimnieks ievēro savā ikdienā un bez kuriem ieguves vietas atvēršana nebūtu iespējama – ģeoloģiskā izpēte, kuras rezultātā tiek iegūta informācija par derīgajiem izrakteņiem atradnē – iegulas izplatība, apjoms un kvalitāte. Tam seko saimnieciskās darbības ietekmes uz vidi izvērtēšana, kuras mērķis ir salāgot saimniecisko darbību un tās ietekmi uz sabiedrību un vidi. Lai ieguvi varētu uzsākt,  vēl jāveic arī projektēšanas darbi – jāizstrādā derīgo izrakteņu ieguves projekts, kurā tiek paredzētas nepieciešamās ieguves un pārstrādes tehnoloģijas, trokšņu, putekļu un citu iespējamo traucējumu ierobežojošas darbības, kā arī pēc ieguves pabeigšanas veicamie rekultivācijas darbi. Noslēdzošie darbi pirms ieguves uzsākšanas karjerā ir apauguma novākšana un segkārtas noņemšana, lai nodrošinātu piekļuvi derīgajiem izrakteņiem.

Par sadarbības iespējām, pieejamiem minerāliem materiāliem un to maisījumiem derīgo izrakteņu ieguves vietās aicinām sazināties ar LVM Zemes dzīles klientu attiecību speciālistēm:

  • Kurzemē – Gaļina Rēdere, mob. tālr.26563202, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Zemgalē – Inese Ēvele, mob.tālr.29422349, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Vidzemē – Baiba Rozīte, mob. tālr.26187900, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Latgalē – Egita Strode, mob. tālr.26132262, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un Zigrīda Balode, mob. tālr. 29375486, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

Lasīt vairāk: