17 • 11 • 2021

Rotāties par godu Latvijas dzimšanas dienai

lv lentite koka 13

Latvija var lepoties ar vienu no lielākajām bagātībām – mežiem. To var baudīt, dodoties pastaigās pa takām 1,6 miljonos hektāru valsts meža zemes. Sagaidot Latvijas valsts 103. dzimšanas dienu, aicinām doties jaunos piedzīvojumos dabā un radīt arī svētku noskaņu mājās, rotājoties ar dabas materiāliem. Lai svaigs gaiss un prieks iedvesmo radošiem kopā būšanas mirkļiem ar ģimeni, lai sūnas un ķērpji, čiekuri un skujas rada svētku noskaņu katrās mājās!

Svētku galdu izgreznos no pastaigas mežā pārnestie dabas materiāli, piemēram, čiekuri, skujas, nokritušie zariņi un koku miza. Turklāt dabā netrūkst arī sarkano toņu – sārtās pīlādžogas un iepriekš lasītās meža veltes, dzērvenes, brūklenes –, kas papildinās brūnos un zaļos toņus, veidojot Latvijas dabai tik raksturīgo krāsu gammu.

Dabas veltes var izmantot īpašas svētku noskaņas radīšanai, piemēram, stikla traukā saberot dzērvenes. No dabas materiāliem var darināt arī interesantus dekorus, izmantojot koka ripiņas, čiekurus un koka zariņus. Ikvienu dekoru, kas veidots no dabas materiāliem, var papildināt ar Latvijas karoga motīvu.

images mammadaba

Svētku laikā ikviens aicināts doties dabā un novērtēt vienu no Latvijas lielākajām bagātībām – mežus, kuros izrauties no ikdienas ierastā ritma, rast mieru, uzņemt dabas spēku un sajust lepnumu un piederību savai valstij.

 

Mīkstām meža sūnām pieglausties un zemes pukstos ieklausīties, raupjās, gadīgās priedes rokas noglāstīt, dziedāt līdzi vējam un putniem. Daudz laimes, Latvija!