06 • 09 • 2021

Videonovērošana derīgo izrakteņu vietās palīdz atklāt noziedzīgus nodarījumus

zadziba augusts

22. augusta rītā Vidzemē, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) derīgo izrakteņu ieguves vietā, tika konstatēta nepiederošas personas iekļūšana LVM apsaimniekotās derīgo izrakteņu ieguves vietas teritorijā. Novērošanas kameras fiksējušas, kā traktora vadītājs apbraucis karjera norobežojošos vārtus, prettiesiski ieguvis minerālos materiālus un devies prom.

LVM darbinieks, ierodoties derīgo izrakteņu ieguves vietā, lai aplēstu nodarīto zaudējumu apmēru, konstatējis, ka ieguvējs, slēpjot savas pēdas, ir nolīdzinājis virsmu, pa kuru pārvietojies. Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu  informācija nodota Valsts policijai.

zadziba

LVM apsaimniekotajā teritorijā, tostarp arī derīgo izrakteņu ieguves vietās, ir izvietotas novērošanas kameras ar mērķi novērst un atklāt noziedzīgus nodarījumus saistībā ar īpašuma aizsardzību. Pie visām derīgo izrakteņu ieguves vietām ir izvietotas informatīvās zīmes, kuras norāda par drošības pasākumiem, kādi jāievēro, atrodoties teritorijā, kā arī par faktu, ka  teritorijā notiek videonovērošana.

bridinajuma zime zadziba

LVM aicina būt atbildīgiem un iegādāties LVM produktus un pakalpojumus atbilstošā kārtībā - legāli! Minerālie materiāli un to maisījumi ir pieejami visā Latvijas teritorijā atbilstoši pircēja nepieciešamībai - ceļu būvniecībai, remontdarbiem, būvdarbiem, būvmateriālu ražošanai, kā arī pašpatēriņam.

Minerālo materiālu maisījumi – atbilstoši konkrētam pieprasījumam

Izmantojot LVM minerālos materiālus, tiek būvēti AS “Latvijas valsts meži” ceļi, autoceļi, Latvijas valsts un pašvaldību ceļi. Tāpat augstvērtīgie būvniecības materiāli tiek izmantoti laukumu noblietēšanā un stāvlaukumu izbūvē, kā arī dažādu privāto objektu būvniecībā – noliktavu, graudu kalšu un citu lauksaimniecības objektu atjaunošanā. Katrā no sadarbības situācijām, izprotot pircēja vajadzības, tiek rasts iespējami labākais risinājums, turklāt aizvien biežāk ražošanas procesi tiek pielāgoti un sertificētu minerālo materiālu maisījumi tiek ražoti atbilstoši konkrētam pieprasījumam.

Par sadarbības iespējām, pieejamiem minerāliem materiāliem un to maisījumiem derīgo izrakteņu ieguves vietās interesenti aicināti sazināties ar “LVM Zemes dzīles” klientu attiecību speciālistēm:

  • Kurzemē – Gaļina Rēdere, mob. tālr.26563202, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Zemgalē – Inese Ēvele, mob.tālr.29422349, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.;
  • Vidzemē – Baiba Rozīte, mob. tālr.26187900, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.;
  • Latgalē – Egita Strode, mob. tālr.26132262, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un Zigrīda Balode, mob. tālr. 29375486, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. .
  • Papildu informācija atrodama mājaslapā  WWW.ZEMESDZILES.LV 

    Lasīt vairāk: