02 • 07 • 2021

Ar jaunu skatu platformu pēc remontdarbiem atkal pieejama Vasenieku purva taka

vasnieku platforma jauna

Pēc remontdarbu pabeigšanas apmeklētājiem atkal pieejama Vasenieku purva taka LVM Ziemeļkurzemes reģionā. Remonta laikā izbūvēta pilnīgi jauna skatu platforma un atjaunots laipas posms 865 metru garumā.

Gan iepriekš esošais skatu tornis, gan 865 metrus garais laipas posms bija savu laiku nokalpojuši un vairs nebija droši purva takas apmeklētājiem, tāpēc maija sākumā Vasenieku purva taka tika uz laiku slēgta un tika uzsākti vērienīgi remontdarbi.

“Ņemot vērā iepriekšējā skatu torņa stāvokli, tika pieņemts lēmums to nojaukt un uzbūvēt jaunu. Platforma atrodas būvniecībai sarežģītā - purvainā - vietā, tāpēc jaunajai platformai tika izmantoti iepriekšējā skatu torņa “peldošie” pamati. Šobrīd apmeklētājiem pieejama pilnīgi jauna skatu platforma, kas ļauj baudīt purva ainavu no 6 metru augstuma. Remontdarbu laikā tika atjaunots arī laipas posms 865 metru garumā, kas ir aptuveni trešdaļa no kopējā dēļu seguma purvā. Laipas posma atjaunošana nodrošināja arī skatu platformas materiālu transportēšanu ar īpaši izbūvētiem ratiem,” stāsta LVM Ziemeļkurzemes reģiona meža infrastruktūras un ugunsdzēsības speciālists Kaspars Kristiņš.

vasenieku purva taka atjaunota

Vasenieku purva taka atrodas dabas liegumā "Stiklu purvi", kas izveidots 1977. gadā un ir lielākais augsto purvu komplekss Kurzemē. Četrus kilometrus garā taka vijas gar gleznainām purva lāmām, kuras iecienījuši ūdens putni.

Lasīt vairāk: