19 • 11 • 2020

Aicinām skolas izzināt mežu “LVM Meža olimpiādē” un “LVM Meža dienas” uzlīmju konkursā

ekspedicija2020 59

Šī gada rudenī mācības telpās ir izaicinājumu pilnas, tāpēc AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina skolēnus mācīties svaigā gaisā – mežā, un piedalīties āra mācību spēļu ideju konkursā “LVM Meža olimpiāde” un uzlīmju dizainu konkursā “LVM Meža dienas”.

Līdz 18. decembrim 7. - 9. klases aicinātas LVM Meža olimpiādē radīt mācību spēļu idejas par mežu. Galvenā balva – apmaksāts autobuss skolas izvēlētai mācību ekskursijai 500 eiro vērtībā, iekļaujot kādu no mammadaba tūrisma objektiem! Balvu var izmantot līdz pat 2021. gada decembrim. Nolikums un papildu informācija www.lvm.lv/mezaolimpiade

“LVM Meža dienas” uzlīmju dizaina konkursā var piedalīties ikviens interesents no 5 - 25 gadu vecumam! Savs uzlīmes dizains par šī gada tēmu – “Laižam mežā!” bērniem un jauniešiem jāiesniedz tāpat līdz 18. decembrim. 

 Nolikums uzlīmju konkursam 

Abu konkursu tēma saistīta ar LVM šoruden radīto jauno digitālo mācību ceļvedi  "Laižam mežā", kurā interaktīvā veidā var iepazīt drošu un zaļu atpūtu dabā kopā ar Cūkmenu - galveno cīnītāju par tīriem valsts mežiem. Tajā visi var pārbaudīt savas zināšanas par to, kādi dabā gājējs viņi ir - iesācēji, vidējie vai pamatīgie?

Papildus skolotāji un skolēni var atklāt jauno mācību materiālu meklētāju, kurā vienkopus atrodami visi LVM izdotie izglītības materiāli – gan interaktīvie, gan drukājamie, kas skolām pieejami bez maksas! Ar jauno meklētāja var iepazīties šeit.

Sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru ik gadu LVM aicina skolas mācīties no dabas. Sākot no pirmsskolu ķipariem un beidzot ar augstskolu studentiem un pedagogiem – ikvienam ir iespēja doties Latvijas valsts mežu takās un stiprināt skolā iegūtās zināšanas ar praktiskiem uzdevumiem dabā. Katru gadu vairāk nekā 20 000 bērnu, jauniešu un skolotāju izzina mežu daudzveidīgajās LVM skolu programmās! Vairāk – www.lvm.lv/skolam