30 • 09 • 2020

Rudens – meža ceļu būvdarbu pieņemšanas laiks

robezas cels 22.09

Šogad AS “Latvijas valsts meži” (LVM) Zemgales reģionā noslēgti līgumi par meža autoceļu būvniecību 84 km apjomā. Pašlaik būvdarbi pabeigti 35,4 km apjomā no kuriem 27,2 km jau pieņemti ekspluatācijā.

Būvdarbi pabeigti arī attēlā redzamajā Robežas ceļā, kura garums 1,338 km. Tas atrodas uz robežas starp Zemgales un Ziemeļkurzemes reģionu.

Būvdarbus veica SIA “Meliorceltnieks”, kas ir ilggadīgs LVM sadarbības partneris meža autoceļu būvniecībā un meža meliorācijas sistēmu atjaunošanā valsts mežos.

Kvalitatīvi meža ceļi nozīmē regulāras koksnes piegādes Latvijas koksnes pārstrādes uzņēmumiem, kas Latvijas reģionos nodrošina stabilas darba iespējas.

Meža ceļiem ir būtiska loma arī meža atjaunošanas un kopšanas darbu īstenošanai, kā arī ugunsgrēku dzēšanā. Turklāt LVM būvētos un atjaunotos ceļus ir iespēja izmantot ikvienam dabā gājējam, dodoties vākt meža veltes vai atpūsties.

LVM kopš savas dibināšanas 1999. gadā, īstenojot ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu, valsts un pašvaldību budžetos iemaksājusi vienu miljardu eiro. LVM saimniecisko darbību veic, kopjot un atjaunojot mežus, rūpējoties par dabas aizsardzību, sabiedrības rekreācijas iespējām un koksnes pieaugumu, kā arī ik gadu investējot līdzekļus meža zemju platību palielināšanā un meža infrastruktūras attīstībā – meliorācijas sistēmu atjaunošanā un meža autoceļu būvē.

Lasīt vairāk: