16 • 03 • 2020

Balso par labākajiem LVM Bioekonomikas skolas jauniešu video vēstījumiem

stt copy copy copy

Gaidot ANO Starptautisko Meža dienu 21. martā, jaunieši no LVM Bioekonomikas skolas ir sagatavojuši  video vēstījumus par tēmu “Jaunaudze”. Aicinām līdz 29. martam balsot par tīkamāko video,  atbalstot to autorus stipendijas iegūšanai.

Lai gan katra video autora redzējums un izteiksmes līdzekļi atšķiras, kā runāt ar sabiedrību par mežu un tā apsaimniekošanu, tomēr visus LVM Bioekonomikas skolas dalībniekus vieno vēlme padarīt pasauli labāku, nodrošinot izpratni par koksni kā videi draudzīgu un atjaunojamu resursu.

Ar visiem video, kas pretendē uz 2020. gada stipendijām, var iepazīties Facebook lapā “Izzini mežu, Latvija” šeit, kur iespējams par tiem balsot, spiežot “Patīk” zem attiecīgā video.

“Ikdienas steigā mēs nenojaušam, cik svarīgi patiesībā ir koki. Tie sniedz mums kokmateriālus māju apsildei un būvniecībai, virtuves priekšmetiem un citiem darba instrumentiem, līdz pat sporta zāles grīdai un grāmatām, kuras lasām. Mums ir jāatver acis un jāsaprot, koksnes izmantošana ir mūsu nākotne, jo tas ir atjaunojams dabas resurss, kas var tikt pilnībā izmantots. Taču, lai iegūtu labāko koksni, meži ir jāstāda. Jaunaudzes ir daudz veselīgākas un dod vairāk vērtīgo materiālu, kā arī tās ātrāk aug. Tāpēc padomāsim par zaļāku nākotni un mežu stādīšanas nozīmi 21. martā – ANO Starptautiskajā meža dienā!” savā video vēstījumā teic RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolniece Anete Paula Tomiņa

Stipendijas iegūs 3 labāko video vēstījumu autori, kuru darbi izpelnījušies visaugstāko kopvērtējumu, ko veido žūrijas vērtējums (75 % no kopvērtējuma) un Facebook lietotāju vērtējums (25 % no kopvērtējuma). Stipendiju konkursa rezultāti tiek publicēti 30. martā vietnē www.lvm.lv/bioekonomika, kur arī atrodama papildu informācija par konkursu.

Stipendiju konkurss “LVM Bioekonomikas skola” tiek rīkots jau vairākus gadus un tajā aicināti piedalīties vispārizglītojošo skolu 10. – 12. klašu skolēni un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 16 līdz 19 gadiem. Lai piedalītos stipendiju konkursa 1. kārtā “ATKLĀJ!”, vidusskolēniem bija individuāli jārada plakāta skice par to, kas ir bioekonomika saistībā ar gada tēmu “Jaunaudze”. Stipendiju konkursa 2. kārtā “IZPĒTI DABĀ!” jaunieši devās Bioekonomikas ekspedīcijā, lai dabā iepazītu Latvijas lielāko atjaunojamo resursu – mežu – un kopā ar nozares ekspertiem gūtu ieskatu AS “Latvijas Finieris” rūpnīcu inovācijās un SIA “Rīgas meži” ražotnēs.

Stipendiju konkursa 3. kārtā “RUNĀ!” jauniešiem, kuri piedalījušies Bioekonomikas ekspedīcijā, ir iespēja radīt vienu minūti garu video vēstījumu saviem vienaudžiem ANO Starptautiskajā Meža dienā, kas ik gadu tiek atzīmēta 21. martā.

Lasīt vairāk: