24 • 02 • 2020

Radi vides mākslas objektu “Latvijas Meža dienām”!

a3 konkurss web mazs

Novērtējot koksnes labās īpašības un tās plašās izmantošanas iespējas ikdienā, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina piedalīties vides mākslas objektu konkursā par tēmu “Kurbada zeme”. Trīs labākie darbi tiks realizēti un izstādīti meža nozares pasākumā “Latvijas Meža dienas”, kas 22. un 23. maijā notiks Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē Kurbada zemē. Darbu idejas konkursam jāiesniedz līdz 24. martam.

Konkursā iesniegtajiem darbiem – vides mākslas objektu priekšlikumiem – jāattēlo veidi, kā koksne tiek izmantota cilvēka dzīvē un jāatklāj tās plašās pielietojuma iespējas. “Koksne ir moderns, praktisks un inovatīvs materiāls, kas ne vien piedāvā dažādus veidus, kā cīnīties ar klimata pārmaiņām un mazināt neatjaunojamo resursu patēriņu ikdienā, bet sniedz risinājumu alternatīvām iespējām, kā izmantot koksni. Meža nozares vērienīgais pasākums, kas Tērvetē notiks jau trešo gadu, ir īstā vietā, kur ne tikai iepazīt mežsaimniecības un kokapstrādes aizkulises, bet arī vērot koksnes plašās pielietojama iespējas un vēl vairāk izprasts tās nozīmi mūsu ikdienā,” skaidro meža nozares pasākuma “Latvijas Meža dienas” organizators Normunds Namnieks.

Interesenti aicināti iesūtīt vides mākslas objekta priekšlikumus konkursam “Kurbada zeme” līdz 24. martam (ieskaitot) uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. E-pastā papildus iesniedzamajiem materiāliem jānorāda arī darba nosaukums, darba autors vai autoru kolektīvs, kā arī kontaktinformācija – tālruņa numurs un e-pasta adrese

 Konkursa nolikums 

Trīs labāko ideju autori saņems 1200 euro vides mākslas darba īstenošanai Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē Kurbada zemē. Pie katra objekta tiks izvietota informatīva norāde ar darba autora/-u vārdu un uzvārdu, darba nosaukumu un aprakstu.

a3 konkurss web

Informācija par konkursa uzvarētājiem un labāko projektu autoriem tiks publicēta 1. aprīlī www.lvm.lv mājas lapā un LVM Facebook lapā https://www.facebook.com/LVMVestnieciba/.

Iesniegtos darbus vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs AS “Latvijas valsts meži” un Tērvetes novada pašvaldības pārstāvji.

Lasīt vairāk: