27 • 12 • 2019

Valsts aizsardzības spēju stiprināšanai LVM nodod mežu platības Aizsardzības ministrijai

img 3098

Decembra izskaņā ir noslēgusies AS “Latvijas valsts meži” (LVM) pārvaldīšanā esošo valsts meža teritoriju 2042,68 hektāru kopplatībā (Daugavpils novada Vaboles, Līksnas un Kalupes pagastos) nodošana Aizsardzības ministrijai mācību poligona “Meža Mackeviči” paplašināšanai, kas nepieciešams Zemessardzes spēju attīstībai.

“Latvijas aizsardzības sistēmu nevar balstīt tikai uz Ādažu poligonu un dažām šautuvēm. Tāpēc esam patiesi gandarīti par sadarbību ar Aizsardzības ministriju jau daudzu gadu agrumā, tādējādi AS “Latvijas valsts meži” ne tikai vairo valsts bagātību, atbildīgi un ilgtspējīgi saimniekojot valsts mežu teritorijā, bet arī sniedz atbalstu valsts aizsardzības spēju stiprināšanai. Pateicoties valsts meža zemes pārklājumam visā Latvijā, Aizsardzības ministrija var samērā īsā laikā iegūt zemes savā vadījumā un attīstīt nepieciešamo infrastruktūru,” skaidro LVM Nekustamo īpašumu pārvaldes vadītājs Valdis Kalns.

Ņemot vērā esošo mācību poligona “Meža Mackeviči” bāzi, kas izvietota Daugavpils novada Vaboles pagastā 10,47 hektāru platībā un Nacionālo bruņoto spēku attīstības plānā 2016.–2028. gadam paredzēto, 2018. gadā Aizsardzības ministrija vienojās ar Zemkopības ministriju un LVM par sadarbību un nepieciešamajām darbībām, lai valsts aizsardzības uzdevumu īstenošanai tās valdījumā tiktu nodotas ministrijas īpašumā un LVM pārvaldīšanā esošās valsts zemes teritorijas.

Nākotnē mācību poligons “Meža Mackeviči” tiks paplašināts, modernizēts, kļūstot par pamatu vienai no labākajām militārajām mācību vietām Baltijas valstīs.

2019. gadā LVM ir sniegusi nepieciešamo atbalstu un veikusi darbības, lai Aizsardzības ministrijas valdījumā Latvijas valsts aizsardzības spēju stiprināšanai tiktu nodotas vēl 6 platības dažādos objektos Latvijas reģionos 2628, 24 hektāru kopplatībā.

Darbs tiks turpināts arī 2020. gadā: LVM sniegs atbalstu 7 citu objektu nodošanai Aizsardzības ministrijai aizsardzības aktivitāšu nodrošināšanai.

Lasīt vairāk: