20 • 12 • 2019

LDDK pasniedz atzinības balvu LVM

js1 6078

Decembra sākumā jau sešpadsmito reizi notika meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs” pasniegšanas ceremonija, lai sveiktu prasmīgākos mežsaimniekus, sekmīgākos kok­rūpniekus un gudrākos meža zinātniekus. Novērtējot godīgas, ilgtspējīgas un atbildīgas uzņēmējdarbības nozīmi mūsdienās, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) pārstāvji izteica atzinību arī AS “Latvijas valsts meži” (LVM).

Svinīgās ceremonijas laikā LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs pasniedza īpašu balvu LVM prezidentam Robertam Strīpniekam. Uzteikdama uzņēmuma spēju pieņemt saprotamus, plānotus un inovatīvus  lēmumus, kas pozitīvi ietekmē ne tikai meža nozari, bet arī Latvijas tautsaimniecību kopumā, kā arī veicina godīgas biznesa vides attīstību Latvija, LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone pasniedza simbolisku stikla krūzi.

“Līderis bez zinošas komandas ir vientuļnieks. Peļņas gūšana nav uzņēmuma pašmērķis, tas ir godīga darba rezultāts, kas gūts ar cerību, ka mežinieki var palīdzēt padarīt Latviju par vietu, kur cilvēks var labi dzīvot un justies. Ir skaidri definēta vide, kādu mēs vēlamies redzēt nākotnē, kādā mēs vēlamies dzīvot šodien un redzēt izaugam mūsu bērnus un mazbērnus. Meža nozarē šīs vērtības pastāv, uz tām balstās ētika, bizness, savstarpējās attiecības. Ir gods būt par šāda uzņēmuma no nozares sastāvdaļu,” saņemot atzinību teic LVM prezidents Roberts Strīpnieks.

Arī zemkopības ministrs Kaspars Gerhards pasākuma laikā atzina, ka meža nozare ir Latvijas tautsaimniecības mugurkauls, veidojot vairāk nekā 20 % no Latvijas kopējā eksporta un nodrošinot darbu vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju.

Balvu “Zelta čiekurs” nominācijā “Par mūža ieguldījumu”, kas tiek piešķirta par nozīmīgu mūža ieguldījumu nozares attīstībā, un Ministru kabineta Atzinības rakstu saņēma Andrejs Dreimanis no Jelgavas (balvu saņēma dēls Edgars Dreimanis), Jānis Iesalnieks no Kuldīgas novada, Egons Garklāvs no Amatas novada un Ignats Grugulis no Babītes.

Nominācijā “Par inovatīvu uzņēmējdarbību” lielo balvu “Zelta čiekurs” saņēma konkursa laureāts SIA “Venta-1” no Ventspils novada, bet laureāts SIA “Shaman Inventions” no Cēsīm ieguva balvu “Zelta čiekuriņš”.

Nominācijas “Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā” laureāte, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” vadošā pētniece Dagnija Lazdiņa ir balvas “Zelta čiekurs” ieguvēja, bet balva “Zelta čiekuriņš” aizceļoja pie Jersikas pamatskolas skolotājas Annas Greidānes un Latvijas Meža īpašnieku un apsaimniekotāju konfederācijas valdes locekļa Māra Liopas.

Nominācijas “Par ilgtspējīgu saimniekošanu” laureāts un balvas “Zelta čiekurs” ieguvējs ir Aivars Vanags no Viļakas novada, savukārt laureāti Staņislavs Salmanis no Limbažu novada un Ilga Sedliņa no Kuldīgas novada ieguvuši balvu “Zelta čiekuriņš”.

js1 5351

Meža nozares gada balva “Zelta čiekurs”, kuras pasniegšanas ceremoniju iedibināja un organizē Zemkopības ministrija sadarbībā ar LVM, kā arī citiem nozares uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām, ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem meža nozarē.

“Zelta čiekurs” sevī iemieso vienkāršību, atvērtību un Latvijas meža skaistumu - nav precīzāka apzīmējuma cilvēka mīlestībai pret mežu, tāpat kā nav labākas balvas, lai atalgotu cilvēka darbu Latvijas meža labā.