10 • 09 • 2019

Mācies ar LVM Meža stipendiju!

export 1

Lai rosinātu studentu izpratni par meža apsaimniekošanas nozīmi, kā arī sniegtu iespēju ne tikai pilnveidot savas zināšanas un ielūkoties sev interesējošajā nākotnes profesijā, bet arī radītu tīkamu vidi jaunām idejām un to radošai realizēšanai, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ik gadu organizē stipendiju konkursu augstskolu studentiem. Arī šogad studenti aicināti pieteikties LVM Meža stipendijai līdz 20. septembrim.  

Stipendijas tiks piešķirtas aktīvākajiem bakalaura (sākot no 2. kursa) un maģistra programmu studentiem, kuri apliecinājuši savu motivāciju izglītoties un iegūt praktisku pieredzi LVM Meža stipendijas jomās:

  • meža ekoloģija,
  • meža apsaimniekošana:
    • meža apsaimniekošanas plānošana, 
    •  mežizstrādes vadība, darbu optimizācija,
    • meža atjaunošana, kopšana un aizsardzība,
  • meža biomasas izmantošana inovatīvu produktu ražošanā,
  • zemes dzīļu resursu izmantošana inovatīvu produktu ražošanā,
  • vides izglītība.

LVM stipendijai var pieteikties dažādu augstskolu studenti, kuri apgūst vai kuriem ir interese par kādu no LVM stipendijas jomām. LVM Meža stipendiju programma, tā ir iespēja paaugstināt studējošo motivāciju savu prasmju un iemaņu attīstīšanai. LVM stipendija sniedz ne vien finansiālu atbalstu, bet piedāvā iespēju iepazīt meža nozari kopumā, gūt ieskatu nākotnes profesijā, sadarboties ar jomas profesionāļiem, radīt un realizēt jaunas idejas.

 a4 studentu plakats 2019 1 page 001 

LVM Meža stipendijas plakāts lejupielādei ŠEIT! 

Šogad studentiem ir iespēja sevi pieteikt konkursam, uzrakstot īsu eseju par tēmu “Es un mežsaimniecība nākotnē”  vai “Es un inovatīvu produktu izstrāde”. Stipendiju programmas noslēgumā stipendiātiem būs jāsagatavo video, prezentācija vai inovatīva produkta prototips, kas vēstītu par gūto izpratni un zināšanām, kas iegūtas stipendiju programmas laikā. Labākais darbs iegūs LVM Stipendiāta balvu un saņems vienreizēju stipendiju 300 eiro apmērā.

Nepieciešamos dokumentus pretendenti var iesniegt līdz 2019. gada 20. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Tālrunis informācijai 67610015.

 Pieteikums stipendijai 

 Stipendijas nolikums 

 Stipendijas līgums 

 Praktiskā darba izstrādes vadlīnijas 

Nākamajam atlases posmam tiks izvirzīti pretendenti, kuri nepieciešamos dokumentus būs sagatavojuši un iesnieguši nolikumā noteiktajā kārtībā. Ar studentiem, kuri izvirzīti nākamajai atlases kārtai, LVM pārstāvji sazināsies līdz 8. oktobrim.