18 • 01 • 2019

“Latvijas Meža dienas” gaida dalībnieku pieteikumus

2019 meza dienas 2019 tervete 0

Jau otro gadu AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina meža un kokrūpniecības nozares pārstāvjus, kā arī dabas draugus piedalīties Baltijas valstīs vērienīgākajā meža izziņas pasākumā "Latvijas Meža dienas". Pērn pasākums LVM dabas parkā Tērvetē pulcēja vairāk nekā 12 000 apmeklētāju. Arī 2019. gadā svinēsim "Latvijas Meža dienas" 24. un 25. maijā Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē!

Ikvienu meža un kokrūpniecības nozares uzņēmumu, mācību iestādi, institūciju, sabiedrisko organizāciju un citus entuziastus aicinām piedalīties šajā pasākumā ar savu meža izziņas stendu. Interesentus aicinām sazināties ar pasākuma koordinatoru Normundu Namnieku līdz 2019. gada 1. februārim, zvanot pa tālruni 29181734 vai rakstot e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., īsi pastāstot par savām iespējām. Ikvienam dalībniekam bez maksas tiks nodrošināta vieta aktivitātēm, iekļaujot tās kopējā pasākuma infrastruktūrā un komunikācijā ar masu medijiem.

Skolām būs iespēja pieteikties dalībai pasākumā no 1. marta līdz 15. maijam interneta vietnē www.latvijasmezadienas.lv, kur publicētā informācija par plānotajām aktivitātēm tiks pakāpeniski papildināta.

b6e57f0e6f12

“Tradīcijām bagātie Meža dienu pasākumi pērn ieguva jaunu veidolu. Lielais ar mežu un dabu saistīto organizāciju skaits, kuras apmeklētājiem vēstīja par mežu kā mūsu nozīmīgāko dabas resursu, atklāja videi draudzīgas un ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas principus. Tas mūs pārliecināja par nepieciešamību rīkot šādu pasākumu arī šogad, ar cerību to pārvērst ikgadējos svētkos. "Latvijas Meža dienu" dalībniekiem ir iespēja dalīties savstarpējā pieredzē, dibināt jaunas draudzības un pastāstīt par sevi tūkstošiem interesentu. Uz tikšanos LVM dabas parkā Tērvetē, kur divu dienu garumā mežs un meža nozare kļūs par parka centrālo gada notikumu,” stāsta pasākuma koordinators un “LVM Rekreācija un medības” projektu vadītājs Normunds Namnieks.

2018. gada “Latvijas Meža dienās” apmeklētāji iepazina mežu no dažādiem skatupunktiem: atklāja noslēpumainās zemes dzīles un derīgos izrakteņus, iepazina aizraujošo arboristu darbu, piedalījās Latvijas Staltbriežu piebaurotāju kluba demonstrējumos un vēroja medību suņu parādi. Lielu apmeklētāju interesi piesaistīja modernā meža apsaimniekošanas un ceļu būves tehnika. Pasākuma dalībnieki savām rokām varēja pagatavot gan putnu būrīti, gan spalvu rotu. Apmeklējot daudzveidīgos ar mežu saistīto mācību iestāžu stendus, jauniešiem bija iespēja iepazīt un uzzināt, kuru profesiju pārstāvjus gaida meža un kokrūpniecības nozare.

"Latvijas Meža dienas" organizē AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Tērvetes novada pašvaldību, Latvijas Meža īpašnieku biedrību, Latvijas Kokrūpniecības federāciju un biedrību "Zaļās mājas".

Lasīt vairāk: