12 • 12 • 2018

Nopostīta atpūtas vieta pie Nīcgales Lielā akmens

izpostita atputas vieta

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ik gadu veido arvien jaunas un uztur jau esošās atpūtas vietas visā Latvijas teritorijā, vienu no tām – tūristu iecienīto atpūtas vietu Latgalē pie Nīcgales Lielā akmens – 9. decembra naktī nopostīja ļaundari. Rūpējoties par atpūtas vietu saglabāšanu, LVM aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un nepostīt izveidoto infrastruktūru mežā, savukārt, redzot pārkāpumus, informēt policiju un LVM darbiniekus. 

Ietilpīgā koka astoņu stūru nojume, soli un citi koka infrastruktūras elementi tika ļaunprātīgi nodedzināti vai salauzti. Par izdarīto pārkāpumu informēta policija, kas uzsākusi vainīgo noskaidrošanu, lai sauktu tos pie atbildības.

20151007 134138 nojume pirmsss

Attēls: Iecienītā atpūtas vieta 2018. gada rudenī

Latvijas lielākais dižakmens – Nīcgales Lielais akmens – ir teikām un leģendām apvīts, tūristu iemīļots apskates objekts Latgalē, Daugavpils novada Nīcgales pagastā. Te visa gada garumā pulcējas interesenti dažādos kultūras un aktīvās atpūtas pasākumos. Līdzās Nīcgales Lielajam akmenim izveidotā LVM atpūtas vieta jau gadu desmitiem bija iecienīta skolēnu grupu un citu apmeklētāju vidū.

LVM attīsta, labiekārto un uztur vairāk nekā 350 sabiedrībai nozīmīgas vietas visā Latvijā – apskates objektus, atpūtas vietas, takas, skatu torņus un parkus, piedāvājot iespēju bez maksas atpūsties valsts mežos ikvienam Latvijas iedzīvotājam un viesim.

Lasīt vairāk: