13 • 09 • 2018

Latvijas valsts mežu vēstniecība aicina piedalīties māla darbnīcā

latvijas mala darbnica web2

Ceturtdien, 27. septembrī, Latvijas valsts mežu vēstniecība aicina uz podnieka Krista Ozoliņa (@Ozolinspottery) meistadarbnīcu, kuras laikā varēs radīt unikālus un ikdienā lietojamus māla darbus.

No pulksten 16 līdz 19 meistars dalībniekus iepazīstinās ar svēpētās keramikas noslēpumiem un stāstīs par to, kā top māla darbi, kādēļ tie ir melni un kādas ir to unikālās īpašības. Lai dalībnieku māla darbi izdotos pēc iespējas kvalitatīvāki, sekos arī īss ievads par māla veidošanu, izplatītākajām kļūdām un kā no tām izvairīties. Sākot patstāvīgo darbu, meistars viesiem sniegs praktiskus padomus un atbildēs uz jautājumiem, kas radušies, darbojoties ar mālu.

Darbnīcas laikā izgatavotos māla priekšmetus varēsiet atstāt vēstniecībā – tie tiks nogādāti uz cepli un izdedzināti. Pēc tam ar dalībniekiem sazināsimies personīgi, lai informētu, kad darbiem varēs doties pakaļ uz Latvijas valsts mežu vēstniecību.

Latvijas valsts mežu vēstniecība ir vieta, kur uzturēt cilvēka un meža savstarpējo dialogu, kā arī nelielu daļu no meža ienest savās mājās. Tā atrodas Rīgā, Vaiņodes ielā 1 un ir atvērta ik darba dienu no plkst. 9 līdz 18, kā arī sestdienās no 9 līdz 15. Aktuālāko mežā un dārzā uzzini pirmais vēstniecības Facebook lapā.